Denizli LGBTİ Aileleri Grubu: Mücadelemiz ve sevgimiz daimi olsun!

Düzenli olarak bir araya gelen topluluk, 15 Şubat’ta düzenledikleri buluşmada akışkan cinsiyet hakkında konuştular. Ayrıca interseks mücadelesini de gündemleri arasına alan topluluk, interseks kişilerin yaşamlarının en başındayken bir dayatmaya maruz kaldıklarını belirterek, interseks kişilerin bedenlerine edilen rıza dışı müdahalelere de değiniyor:
 
“Doktorların hiçbir şekilde kişi beyanı alınmaksızın bir interseks bireye müdahalede bulunması, o interseks bireyi ait olmadığı bir cinsiyete hapsedebiliyor. Aslında bu da bir toplumsal cinsiyet dayatması olarak karşımıza çıkıyor. İkili ve dayatmacı toplumsal cinsiyet karşısında bu gibi bir şeye mahkum kalmaları bile interseks bireylerin LGBTİ+ içindeki mücadelesini haklı kılar nitelikte.”
 

8 Mart’ta alanlarda!

Interseks varoluşun ardından cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerine dair tartışmalar açan topluluk, ardından 8 Mart gündeminde geçtiğimiz sene alanda yaşadıkları sorunlardan bahsetti. 8 Mart’ta yine alanda olacaklarını söyleyen Denizli LGBTİ Aileleri, “8 Mart’ta yine kadın hakları dayanışması için alanda olacağız.” diyor.
 
Denizli LGBTİ Aileleri’ne ulaşmak ve takip etmek için tıklayınız.