Pembe Hayat’tan haberdar olmak ister misiniz?

Pembe Hayat Derneği, trans odaklı medyası ile transların maruz kaldığı hak ihlallerini, trans haklarıyla ilgili gelişmeleri ve dünyadan haberleri okurları ile paylaşmaya devam ediyor. Kurduğu mail grubu ile düzenli olarak etkinlik ve haberleri paylaşan derneğin web sitesinde yer alan “Bizden haberdar olmak için tıklayın” butonuna tıklayarak dernek haberlerini takip edebilirsiniz.
 

“Hak İhlaline Uğradım!”

Derneğin web sitesinde yer alan bir diğer hizmet ise: Hak İhlaline Uğradım butonu. Derneğin sosyal hizmet uzmanı kişilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden kaynaklı yaşadıkları herhangi bir hak ihlali ve ayrımcılık durumunda; bu hak ihlallerini raporlarını tutmakta ve bu raporlar doğrultusunda kişiye psiko sosyal destek ve hukuki destek için gerekli hizmeti sağlamaya çalışmaktadır.
 
Hak ihlali formunda olayın geçtiği tarih, saat, yer; olayın faili, olayın nasıl gerçekleştiği; olayın emniyete yansıyıp yansımadığı, darp raporu olup olmadığının yanında kişilerin dernekten taleplerinin olup olmadıkları ya da psikolojik destek isteyip istemedikleri de soruluyor. Talepler doğrultusunda kişilere ihtiyaç duydukları sosyal, psikolojik ve hukuki yönlendirmeler yapılıyor.