Toronto’da trans kadın cinayeti

Yıllarını artan trans şiddetine karşı farkındalık kazandırmak için adayan Julie Berman’ın cinayeti hakında sınırlı bilgiye ulaşılmasına rağmen PinkNews’in haberine göre Toronto şehir merkezindeki evinde saldırıya uğrayan Julie Berman, hastaneye sevk edilmesine rağmen kurtarılamadı. 20 Aralık 14.20 suralarında olay mahaline yapılan çağrı sonucu gelen polis bir şüpheliyi ikinci derece cinayetten tutukladı.
 
Şüphelinin LGBTİ+ toplulukların aktif bir üyesi olmadığı The Globe and the Mail Gazetesi’nde duyuruldu. Trans aktivist Karl Jenning, Berman’ın aynı hafta arkadaşlarına tacize uğradığını bildirdiğini, ama bunun cinayetle bağlantısı olup olmadığı konusunda bir bilgi almadığını söyledi.
 
20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma gününden sonra Toronto’dan bildirilen ilk trans cinayeti olduğunu açıklandı.
 

“Julie’yi unutmayacağız!”

Olayla ilgili açıklama yapan Toronto Pride, “Bu endişe verici olay herkese trans toplumunun yaşadığı yüksek şiddet oranlarını hatırlatmalıdır.” dedi ve translar için örgütlenme çağrısında bulundu.