Türkiye’nin ilk trans kadın belediye şoförü işe başladı!

Trans aktivist Niler Albayrak 2017 yılında CHP Avcılar İlçe Delegesi seçilerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişti. CHP Avcılar İlçe Delegesi olarak seçilmesini büyük bir mutlulukla karşıladığını ifade eden Albayrak, LGBTİ’lerin cinsel kimliğinden, yöneliminden utanmadan, gururla her platformda olmaları gerektiğine dikkat çekmişti.
 
Bu dönem ise Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Yönetim Kurulu’na asil üye olarak seçilen Albayrak, yine bir ilki gerçekleştirerek ilçe yönetiminde bulunan ilk trans kadın oldu.
 

Yine bir ilk: Trans kadın belediye şoförü!

Pek çok ilke imza atan Niler Albayrak, bu sefer de Avcılar Belediyesi şoförü olarak bugün itibariyle çalışmaya başladı. Konuyu sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Albayrak, transların iş bulmakta güçlük çektiğini de dile getirerek, şunları söyledi:
 
“Eski bir seks işçisiyim. Biz translar iş bulmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. 2015 yılından bu yana CHP’de aktif olarak çalışıyorum. Gerek çevreme gerek partideki arkadaşlarıma tekrar seks işçiliği yapmak istemediğimi söylüyordum. Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli de çağrıma kulak verdi. Ben zaten LGBTİ camiasında çok sayıda ilke imza atmış biriyim.”
 

“İlk kez bir trans resmi bir kurumda şoför olarak çalışacak!”

“İlk kez bir siyasi partide delege oldum. İlk kez ilçe asil yöneticisi oldum. Mutluyum, yine bir ilki başardığımı düşünüyorum. İlk kez trans kimliğini saklamayan bir kişi resmi bir kurumda şoför olarak çalışacak. 35 yıllık şoförüm, çok sevdiğim bir iş. Trans kadın olarak toplumun bize dayattığı seks işçiliğine mahkûm olmadığımızı göstermiş oldum.”