Murat Övüç translardan özür diledi: Yanlış anlaşıldım

Murat Övüç, katıldığı bir YouTube programında, trans cinayetleri sorusuna “Her koyun kendi bacağından asılır” cevabını vererek, İstanbul Onur Yürüyüşü’ne katılan LGBTİ+’ları hedef gösterdi ve Türkiye’de “rahat yaşadıklarını” iddia etti.
 
Vizyonom TV isimli YouTube kanalı aracılığıyla yayımlanan, Şahin Action’un sunduğu programa konuk olan Murat Övüç, LGBTİ+’ların Türkiye’de rahat yaşadıklarını iddia etti. Başka bir konuğa “Trans cinayetleri varken nasıl rahat olduğumuzu düşünürsün” şeklinde gelen eleştirileri dile getiren Şahin’e Murat Övüç “Her koyun kendi bacağından asılır. Rahat yaşıyoruz hepimiz. Ama siz kalkıp bedeninizi parayla satarsanız bunları yaşarsınız. Avrupa’da hiçbir trans böyle yaşamıyor.” diyerek LGBTİ+ fobik ve orospufobik açıklamalarda bulundu.
 

“Beş parmağın beşi bir değil”

Murat Övüç, yanlış anlaşıldığını söyleyerek, “yanlış anlaşıldıysam özür dilerim” dedi:
 
 “Bana gey ve translar hakkında ne düşünüyorsun, diye soruldu. Aralarında kötüleri de var, iyileri de var dedim. Birçok trans arkadaşım var ve hepsine çok saygı duyuyorum. Orada söylediğim kelimeler yanlış anlaşılmış. Beş parmağın beşi bir değil. Bütün transları çok seviyorum. Herkesin özel hayatına çok büyük saygı duyuyorum. Yanlış anlaşıldıysam hepsinden özür dilerim. Kimsenin özel hayatına karışmak gibi bir lüksüm yok, haddim de değil ayrıca.”