Galatasaray taraftarları transfobi üretiyor!

Dün oynanan maçta, Galatasaray’ın kazanmasının ardından çıkan tartışmalara dahil olan Gökhan Çıra, maçın ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada eşi Selin Ciğerci hakkında yapılan yorumlar için “Beni sakın eşimle vurmaya kalkmayın, ben eşimin ölene kadar arkasındayım. Eşimle bana gelene ben daha çok gelirim.” açıklamasında bulundu.
 
Sosyal medya paylaşımının ardından Galatasaray taraftarları Çıra’nın eşi Selin Ciğerci üzerinden transfobi üretmeye başladı. Cinsiyet kimliği nedeniyle türlü hakaretlere maruz kalan Ciğerci, bu eril, transfobik ve mizojinik tartışmanın odak noktasına kondu.
 
Daha önce de bir takımda futbolcu olarak yer alan Çıra, Selin Ciğerci ile birlikte olduğu için takımdan çıkarılmıştı.
 

Fatih Terim’den transfobik “espri”

Konuyla ilgili açıklama yapan Teknik Direktör Gürses Kılıç, Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim’in, kendisine yaklaşarak Selin Ciğerci’nin geçmişteki atanmış ismini kullanarak “espri” yaptığını belirtti. Cinsiyet kimliği üzerinden yapılan bu transfobik “espri” sosyal medyada nefret karşıtları tarafından tepki görmeye devam ediyor.
 

“Rezalet!”

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan nefret karşıtları, Selin Ciğerci’nin yanında olduklarını ve bu tartışmanın Ciğerci’nin cinsiyet kimliğinden çıkarılması gerektiğini savundu:
 
“Selin Ciğerci'nin trans kimliği üzerinden Gökhan Çıra'ya saldırılması rezalet. Gerçekten midem bulanıyor, inanılmaz ve utanç verici tavrınızla tuttuğunuz takımın karşısındaki insanları aileden vuracak kadar aşağılıksınız.”
 
“Ne iğrenç saygısız yargılarınız var. Adamın karısını niye karıştırıyorsunuz belden aşağı vuruyorsunuz ne kadar ayıp ya lafa gelince LGBTİ+ savunan kadına hatta insana şiddeti kınayanlar şuan Selin Ciğerci ile uğraşıyor. Yazık.”
 
“Gökhan Çıra ile ilgili olan duruma Selin Ciğerci’nin kadınlığı, cinsel yönelimi ve kimliği üzerinden yorum yapan aşağılıklar görüyorum. Siz var ya canavarsınız, katıksız karaktersizlersiniz. Nefret dolusunuz ve leş gibisiniz. Yok başka numaranız.”