LGBTİ+’lar mı Türkiye’de rahat?

Vizyonom TV isimli YouTube kanalı aracılığıyla yayımlanan, Şahin Action’un sunduğu programa konuk olan Murat Övüç, LGBTİ+’ların Türkiye’de rahat yaşadıklarını iddia etti. Başka bir konuğa “Trans cinayetleri varken nasıl rahat olduğumuzu düşünürsün” şeklinde gelen eleştirileri dile getiren Şahin’e Murat Övüç “Her koyun kendi bacağından asılır. Rahat yaşıyoruz hepimiz. Ama siz kalkıp bedeninizi parayla satarsanız bunları yaşarsınız. Avrupa’da hiçbir trans böyle yaşamıyor.” diyerek LGBTİ+ fobik ve orospufobik açıklamalarda bulundu.
 

“Düzgün yaşayın”

LGBTİ+ varoluşunun “arz ve talep meselesi” olduğunu söyleyen Övüç, LGBTİ+’lara “Düzgün yaşayın” öğütü verdi. Onur Yürüyüşü’ne istediği görünüşte katılan LGBTİ+’ları da hedef göstermekten geri kalmayan programa LGBTİ+’lar Twitter üzerinden yanıtlar vermeye devam ediyor:
 
“Komiksiniz gerçekten. Hangi hakla öldürülen onca transeksüeli, LGBT bireyi böyle yaftalıyorsunuz? Nasıl bu kadar rahat konuşabilirsiniz?! Sonunuzun onlardan farklı olacağından nasıl böyle emin olabilirsiniz bu ülkede!”
 
“Öldürülen onca yetimin öksüzün vebali bunların boynuna...”
 
“Ben işi gücü kısmına çok  takıldım. Bu ülkede cinsel kimliğinden dolayı çalışamayan insanlar var.”
 
“Eylül Cansın'ı unutmayın. Yok gasp yok beden satmak. Geçin o işi ya Eylül ötekileştirildiği çok istediği halde düzgün bir işte çalışamamaktan onu anlamamanızdan kaynaklı hayatına son verdi. Genelleme yapamazsınız. Arkadaşlarım var hepsi de dünya iyisi. Onları kötüye iten sizsiniz”