Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü Resepsiyonu 23 Kasım’da!

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin öncülük ettiği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinlikleri bu yıl 12. Kez 23 - 24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Başta trans hareketi olmak üzere LGBTİ+ hareketindeki güncel tartışmalara dair birçok etkinliğin düzenleneceği hafta, öznelerin güçlenmesini ve transların yaşamın her alanında var olmasını sağlamayı hedefliyor.
 
Bu sene, Türkiye’de de kendini radikal feminist olarak adlandıran akademisyenlerin trans varoluşlara dair ürettiği söylemler üzerinden yürütülen tartışmaları odağına alan 20 Kasım etkinlikleri, trans dışlamayan feminizmin mümkünlüğünü, trans hareketin tarihini, trans feminizmi ve pek çok şeyi tartışmaya olanak sağlayacak.
 
Ayrıca LGBTİ+ hareketinde trans görünürlüğünün de konuşulacağı etkinlik programında, Türkiye’deki LGBTİ+ örgütlerinin katılacağı bir “Trans Çalışmaları Protokol Metni” töreni düzenleniyor olacak.
 

Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin organize ettiği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl nefretle ve nefret suçuyla mücadele eden bir aktiviste verilen Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü, bu yıl da mücadelesiyle tüm aktivistleri güçlendiren bir isme verilecek.
 
LGBTİ+ mücadelesinin önemli bir kısmını oluşturan nefretle ve nefret suçlarıyla mücadele; heteropatriyark toplumun baskı ve dışlamalarına karşı bir duruşu ve LGBTİ+ların varoluş ısrarını temsil etmesi açısından büyük önem arz ediyor. Başta translar olmak üzere, LGBTİ+ların haklara erişimi ve eşit yurttaşlık taleplerinin önündeki en büyük engellerden biri olan nefret ve nefret suçları; Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin mücadele ettiği ve toplumun değişimi ve dönüşümü için çaba gösterdiği bir başlık olmaya devam ediyor.
 

Dilek İnce Kimdir?

Translara yönelen örgütlü nefretin ve yok saymanın toplumsal bir linçe dönüştüğü ve tarihte bir kara leke olarak kalacak olan 2006 Eryaman Olayları’nın kilit isimlerinden biri olan ve sonrasında açılan davanın hem tanığı hem de şikayetçisi trans aktivist. Yaşadığı süre boyunca transların varoluş mücadelesinde ön saflarda olan ve Pembe Hayat Lgbti+ Dayanışma Derneği’nin kuruluş sürecinde de yerini almış olan Dilek İnce bir nefret saldırısı sonucu hayata gözlerini yummuştu. 2008 yılının 10 Kasım akşamı İskitler’de aracının içerisindeyken pompalı tüfekle açılan bir ateş sonucu başından vurularak öldürülen Dilek İnce; ölümünün ardından nefretle mücadelenin simge ismi haline gelmişti. Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, hem trans mahpuslara ve ihtiyaç sahibi translara ulaşan Dilek İnce Giysi Bankası ile hem de 20 Kasımlarda verilen Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü ile Dilek İnce’nin adını ve mücadelesini her yerde yaşatmaya devam ediyor.
23 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’de başlayacak olan resepsiyon kapalı bir etkinlik olacak ve davetlilere mail yoluyla ulaşılacak.