Bu akşam: #TransCinayetlerineSessizKalma #GökçeSaygı

Antalya’da yaşayan trans kadın Gökçe Saygı, 13 Mayıs sabah saatlerinde evine gelen bir erkek tarafından saldırıya uğradı. Binada duyulan bağırış seslerinin ardından polise haber veren apartman sakinleri, polisin gelmesiyle birlikte evde trans kadının cansız bedenine ulaştı. Trans kadın, eve gelen katil zanlısı tarafından yedi kez bıçaklanarak öldürülmüştü.
 
Nefret suçu kurbanı Gökçe Saygı’nın cinayetiyle ilgili görülecek davanın ilk duruşması 15 Kasım’da. Antalya yerelinde faaliyet gösteren Antalya BİZ Derneği, konuyla ilgili açıklama yapmıştı:
 
“Trans cinayetleri, devletin LGBTİ+’ları yok sayarak yükümlülüklerini yerine getirmemesinin, faillere uygulanan cezasızlık halinin ve güvenli çalışma alanları bulunmayan seks işçilerinin kolluk gücü ile sindirme politikalarının sonucudur. Bu sebeple Gökçe Saygı nın cinayeti politiktir ve tek faili, firari katil zanlısı değildir. Nefreti körükleyen, şiddete arka çıkan, faillerin adeta sırtını sıvazlayan tüm kişi ve kurumların hepsi nefret suçlarına ortaktır!’’
 

Duruşma öncesi sosyal medyada toplanıyoruz!

Yarın Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşma öncesi Twitter’da hashtagler ile ses çıkarmak için çağrıda bulunan BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, “Her zaman dediğimiz gibi nefrete inat yaşasın hayat” diyerek şunları ekliyor:
 
“Biz Antalya Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliği Derneği olarak Çağrımızdır! "Trans Cinayetlerine Ses Çıkarıp Dur” demek için bugün (14 Kasım) saat 20.00'da Twitter’dayız!
 
#transcinayetlerinesessizkalma #gökçesaygı “Nefret cinayetlerine karşı sadece LGBTİ+ örgütlerinin değil, tüm insan hakları savunucularının ve demokratik kitle örgütlerinin mücadele vermesi gerektiğinin önemini vurgulamak istiyoruz. Bizler yaşam alanlarımıza yönelik her türlü tehdit ve baskıya karşı yılmayacağımızı ve mücadeleye devam edeceğimizi davamızın takipçisi olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. Antalya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde 15/11/2019 tarihinde saat 14’te görülecek duruşmaya insan hakları savunucularını bekliyoruz.”