Indya Moore: Benim hayatım politik!

Geçtiğimiz günlerde Daily Front Row tarafından her yıl düzenlenen Moda Medya Ödülleri’nde konuşan trans oyuncu Moore, ABD’de öldürülen 16 siyah trans kadının fotoğrafının yer aldığı küpeleri ile dikkat çekti. Konuşmasına “Bu ödülü, hepimizin hak ettiği üzere güvenli bir şekilde eve ulaşabilme gerçekliği onuru ile alıyorum.” diyerek başlayan trans kadın, şunları ekliyor:
 
“Bu ödülü, benim tanınmamın diğer trans ve cinsiyet ikiliğine uymayan kişilerin sağlık hizmeti, barınma, güvenlik ve görünürlüğü hak eden kişilerin silinmesine yol açmadığı inancıyla kabul ediyorum. Translar güvenliği, kabulü ve saygıyı hak ediyor. Sadece dergilerin kapağında değil, fakirken, Louis Vuitton’u karşılayamadığında, sokaktayken ve seks işçisi olduğumuzda da hak ediyor. Veya hormona erişemediğimiz zaman. Özellikle de biz ölürken?”
 

“Benim hayatım politik!”

Konuşmasına öldürülen trans kadınların fotoğraflarını göstererek devam eden trans oyuncu, “Bazılarınız konuşmamın politikliğinden rahatsız olabilir, bunun için özür dilemeyeceğim. Çünkü benim hayatım politik!” diye ekledi.
 

“Sevgi ve temsilinden ilham aldım.”

Küpelerin tasarımcısı Areeayl Yoseefaw, Instagram’da küpeleri “Hayatımın en karanlık zamanında ne yapacağımı bilmeden, sevmeye devam ettim. Sevgi ve temsilinden ilham aldım.” diye açıkladı ve devam etti:
 
“Indya’nın mücevherleri bir sunak görevi gördü ve konuşması hem gelecek için harekete geçiriciydi, hem de dua etmek için? Kutlama saatinde trans kardeşlerini ön plana çıkardı.”