Bugün 20:00’da: #ODTÜnünOnurunaSahipÇık!

9. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde saldırıyla birlikte gözaltına alınan 22 kişiden bir tanesi akademisyen 19 kişiye açılan davayla ilgili ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması çağrıda bulundu. Arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını söyleyen dayanışma, tüm nefret karşıtlarını 12 Kasım’da 09:05’te Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir arada olmaya çağırıyor:
 
“Bizler ODTÜ’den ve Türkiye’nin her yerinden özgürlüklerimizi koruma amacıyla hareket eden imzacı grup/topluluk/takım/sivil toplum kuruluşları/dernekler olarak dava açılan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Davanın takipçisi olacağımızı 12 Kasım 09:05’te arkadaşlarımızın yanında Ankara Adliyesi’nde olacağımızı ilan ediyor, herkesi arkadaşlarımızın uğradığı hukuksuz müdahaleye karşı durmaya, hepimizin özgürlüğünü savunmaya, ODTÜ’nün ve diğer üniversitelerinin özgürlük alanlarını korumaya, anayasal eylem hakkımızdan feragat etmeyeceğimizi bildirmeye davet ediyoruz.”
 

Bugün 20:00’da Twitter’dayız aşkım!

Açılan davanın ilk duruşması öncesinde bir araya gelecek nefret karşıtları, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan aktivistler için bir araya gelecek ve “#ODTÜnünOnurunaSahipÇık” diyecek. 20:00’da başlayacak olan hashtag kampanyasına destek vermeyi unutmayın!