Atölye: Lubunyalar neden karikatüre ihtiyaç duyar?

“Sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz bir dünya için karalıyorum” diyen karikatürist aktivist Aslı Alpar, 27 Ekim’de Pembe Hayat ile birlikte lubunyaların neden karikatüre ihtiyaç duyduğu sorusuna hep birlikte yanıt arayacak:
 
“Karikatürü “komik çizgi” ile sınırlamıyorsak, mizahtan bahsediyorsak onun iktidarın karşısında duruşunu teslim etmeliyiz.
 
Muktedirle kafa bulan bir karikatür, hedeflediği iktidar alanını sadece kanun koyucularla sınırlayabilir mi? Ya siyasetin diğer unsurları? Fail olarak heteroseksizm, ataerki, ikili cinsiyet? Bunlara sessiz kalan bir karikatürün mizahla nasıl bir ilişkisi olabilir?
 
Diğer yandan en güçsüz anında imdadına yetişen çizgili bir araç. Yok sayılmaya, adına konuşulmasına karşı bir kahkaha? Ayrımcılığın antidotu biraz da dalga geçmek onunla. Güçlenmek, ayrımcılığa karşı söz üretmek için bir mecra daha.
 
Bugüne dek cinsiyetçi, heteroseksist ve ikili cinsiyet üzerine olan karikatür pratiklerini tersine çevirmek için queer karikatür atölyesine bekleniyorsunuz. “Ben çöp queer bile çizemem” demeyin, bu atölyede lubunyalar neden karikatüre ihtiyaç duyar sorusuna birlikte yanıt bulup karalayalım.”
 
Etkinliğe katılım ve adres bilgisi için etkinlik@pembehayat.org’a mail atabilirsiniz.