Trump yetkilisi Carson’dan transfobik söylem

Washington Post’un haberine göre, 17 Eylül Salı günü düzenlenen, basına kapalı iç toplantıda Trump yetkililerinden Ben Carson, trans kadınların “büyük, kıllı erkekler” olduğunu, “kadınların yerlerine girmeye çalıştıklarını” söyleyerek nefret söyleminde bulundu. Bu söylemlerin ardından birden fazla kişi toplantıdan ayrıldı.
 
Toplantıda aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda Trump’ın transların ordudan çıkarılması için attığı adımların mahkemece durdurulmasının ardından hala bu transfobik kararı desteklediğini söyleyen Carson, “toplumun artık erkekler ve kadınlar arasındaki farkı bilmediğini” dile getirdi.
 

“Eşit evlilik hakkı Marksist bir komplonun bir parçası”

Ben Carson geçmişte transların barınma haklarını düzenleyen yasaların geri çekilmesi için de uğraştığı biliniyor. Açıkça trans karşıtı olduğunu belirten transfobik Carson, bulunduğu pozisyona atanmadan önce de eşcinsellerin pedofili olduğunu söylemiş ve eşit evlilik hakkının “Marksist bir komplonun bir parçası” olduğunu iddia etmişti.
 

“Krizi daha da kötüleştirmeye hizmet ediyor!”

Toplantının ardından açıklama yapan İnsan Hakları Kampanyası Başkanı Alphonso David, ilk günden itibaren Trump yönetiminin sözlerinin ve eylemlerinin acımasızlığının asıl mesele olduğunu belirterek, bir yıl boyunca 18’i siyah toplamda 19 trans kadının ABD sınırları içerisinde öldürüldüğünü hatırlattı. David, “Amerika Birleşik Devletleri’nin yönetiminin transfobik söylemleri, krizi daha da şiddetlendirmeye hizmet ediyor, aramızdaki en savunmasız insanları daha da savunmasız hale getiriyor.” dedi.
 

“Sekreter aşağılayıcı dil kullanmıyor.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Konut ve Kentsel Gelişim Dairesi sözcüsü, Carson’un transları aşağılayıcı bir dil kullanmadığını, aksi bir raporun yanlış olduğunu söyledi.