Trans taksi şoförü saldırıya uğradı

Trans kadın taksi şoförü Marla, 6 Eylül günü Oregon Portland’da bulunan bir otelin önünden saldırgan müşteriyi aracına aldı. Marla, olayın ardından verdiği röportajda saldırganın arabaya binemeyecek kadar sarhoş olduğunu, nereye gideceğini bile bilmediğini söyledi. Ardından saldırganın agresifleştiğini farkettiğinde arabayı yavaş sürmeye başladı ve çıkan tartışmanın ardından kendisini darp eden saldırgana “Arabamda yobazlığa ihtiyacım yok.” dedi. Başına ve boynuna aldığı darbelerin ardından kendisini savunmak için saldırganın ellerini tutmaya çalıştığında saldırgan trans kadının kolunu bükerek yaraladı. Ardından araçtan inen saldırgana sürücü koltuğu tarafına yöneldiği sırada biber gazı sıkan Marla, olay yerinden uzaklaştı.
 
Fiziksel saldırının yanı sıra saldırgan trans kadına “Erkekten başka bir şey değilsin” diyerek sözlü saldırıya devam etti.
 

İşinden istifa etti: “İnsanlar bizi çöp olarak görüyor!”

Çalıştığı taksi şirketi olan Lyft olayın ardından destek sağlamak için trans kadınla iletişime geçti ancak trans kadın maruz kaldığı saldırının ardından istifa etmeye karar verdi. “Bunu daha fazla yapamam, başka erkeklerle artık araca binemiyorum.” diye ekledi ve devam etti:
 
“Ciddiye alınmıyoruz, çünkü insan sayılmıyoruz. Çoğu insan bizi çöp olarak görüyor”
 
Polis, olayı nefret suçu kapsamına alarak soruşturma başlattı ve olayla ilgili bilgisi olan Portland vatandaşlarına çağrıda bulundu.