Hande Buse Şeker davasının ikinci duruşması yarın görülecek

Seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker, Alsancak’da bir trans arkadaşı ile aynı evde çalışıyordu. Çalıştığı eve 9 Ocak sabah saatlerinde müşteri olduğunu söyleyen bir erkek geldi. Müşteri kılığında eve girdikten sonra tartışma çıkaran suç ortağı, ardından binanın önünde bekleyen polis memuru arkadaşını eve çağırarak tartışmayı büyüttü.
 
Trans kadının evine gelen polis memuru, silahını ateşleyerek trans kadını vurdu. Çıkan olayda hayatını kaybeden Hande Şeker’in arkadaşı ise olay sırasında hafif yaralandı.
 

“Arkadaşıma saldırıldığını düşündüğüm için öldürdüm.”

Hande Şeker’i silah ile vurarak öldüren katil zanlısı polis, verdiği ilk ifadesinde “Arkadaşıma saldırdığını düşündüğüm için ateş açtım” diyerek kendisini savundu. Ayrıca olay sırasında, katil zanlısı polisin müşteri kılığında eve gelen arkadaşının da yaralandığı bildirildi.
 

Davası yarın görülecek

Olayla ilgili açılan davanın ilk duruşma tarihi 21 Haziran olarak belirlenmişti. Ancak mahkeme heyeti, kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin davaya katılmasını reddederek dava duruşmasını 13 Eylül’e ertelemişti. Polis tarafından katledilen trans kadın Hande Buse Şeker’in davası yarın 10.00’da İzmir Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.