SPoD LGBTİ+ “Şugariyet Ödülleri” 21 Eylül’de!

Yılın enlerinin seçileceği Şugariyet Ödülleri’nde “LGBTİ+ Görünürlük Ödülü” , “Yılın But Gullümlüsü” , “En Yaratıcı Etkinlik” , “Yılın Sanat Güneşi” , “Yılın İlham Perisi” , “Lubunya Özel Ödülü” , “Jüri Özel Ödülü” gibi adaylıklar bulunuyor. LGBTİ+ hareketine bugüne kadar önemli katkılarda bulunan isimlerden oluşan jüri ekibi, kategorilere uygun gösterilen adaylıklar içerisinden ödülü kazanan kişiyi belirliyor olacak.
 
SPoD LGBTİ+ Derneği’nin çağrı metni şu şekilde:
“LGBTİ+ Hareketimiz yıllardır heteroseksizim, cisseksizm, patriyarka ve bilumum ayrımcılıklarla canhıraş şekilde mücadele ederken gullümlerle madiliklerle güldü, eğlendi, dokundurdu, taşladı, eleştirdi, carladı, kimi zaman da kırdı devirdi. Madiliklerimiz genellikle dışarı dönük olsa da çoğu zaman birbirimizi de gayet keskin dillerle eleştirdik. Fakat artık yavaştan fark ediyoruz ki, bütün bu madiliklerin içinde bazen birbirimizi fazla yorduk. O kadar ki, örgütlerdeki insanların sayısı biz çok fark etmeden azaldı. Bazen, sadece eleştirinin bu kadar ön planda olması mücadele gücümüzden götürmeye başladı.
 
Hormonlu domatesler fırlattık diye kolumuz yorulmadı ama birbirimizin emeklerini görüp takdir etmeye bir o kadar zaman ayıramadık. Seneler boyu pek çok arkadaşımız, yoldaşımız belki bu yüzden emeklerinin yeterince görülmediği ve takdir edilmediği için alındı, aramızdan uzaklaştı.
 
Biz bu yüzden artık birbirimizi madiliklerle yermekten arta kalan zamanlarımızda, durup biraz da birbirimizin emeklerini görüp takdir etmeye zaman ayırmak istiyoruz. Aslında çevremizde o kadar çok başarı ve -biraz daha üzerinde durup düşünsek- o kadar çok güçlendirici hikaye var ki, her türlü sömürü sisteminin üstümüze üstümüze gelip durmasından bu hikayeleri durup dinlemeye vakit bulamadığımızı fark ediyoruz.”
 

“Biraz da duygusal emek sarf etmemiz gerekiyor.”

“Türkiye’de LGBTİ+ görünürlüğü son zamanlarda arttı belki, daha bir çoklaştık gibi görünüyoruz ama, yine de aslında özel zamanlarını derneklere veren, profesyonel hayatını LGBTİ+ derneklerin curcunasında geçirme fedakarlığını gösteren bir avuç insanız. Gerçekten dayanışabilmek ve birbirimizi güçlendirmek için sanki birbirimize biraz da duygusal emek de sarf etmemiz gerekiyor.
 
Birbirimize, hikayelerimize, bireysel ve örgütlü başarılarımıza gelin daha yakından bakalım. Birbirimizi eleştirmeye devam edelim ama yeri geldiğinde biraz da övmekten bu kadar çekinmeyelim.
 
SPoD olarak birbirimize bu zamanı ayırmak için ileride gelenekselleşeceğini umduğumuz, bizden başlayan ve bize dönen bir ödül gecesi düzenlemeye karar verdik. LGBTİ+ hareketine ister örgütlü ister bireysel katkılarda bulunmuş olsun, pek çoklarına cesaret ve güç veren, yeri geldiğinde rol modeli olan, yeni fikirleri savunarak yol açan, yılmadan tutarlı devamlı çalışmalarda bulunan kişi ve kurumların hareketimize katkılarını daha görünür kılmak için ara ara pek çoklarımızın aklına gelen ama bir türlü hayata geçememiş bu pek de yeni olmayan fikir için artık hareket geçmek istiyoruz.”
 
Aday önerilerinizi bildirmek için buraya tıklayarak forma ulaşabilirsiniz.