Victoria’s Secret’in ilk trans modeli: Valentina Sampaio!

Brezilyalı trans model Valentina Sampaio, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Victoria’s Secret’in alt markası olan “Pink” için çekimde olduğunu duyurdu. Kulisten fotoğraf paylaşan Sampaio, “çeşitlilik” ve “bizi izlemeye devam edin” hashtaglerini kullandı.
 

“Bu beni çok mutlu ediyor!”

Trans modeller Carmen Carrera ve Leyna Boom, daha öncesinde markaya trans modeller ile çalışması için çağrı yapmıştı. Sampaio’nun başladığını duyan Victoria’s Secret modeli Lais Ribeiro ise sosyal medya hesabı üzerinden “İlk kez bir trans model Victoria’s Secret ile ateş etti! Bu beni çok mutlu ediyor!” dedi.
 
Ünlü trans oyuncu Laverne Cox ise “Sonunda, vay canına!” diye belirtti.
 
Trans model Sampaio daha öncesinde de 2016 yılında L’Oreal ile anlaşma yapmıştı ve 2017’de Vogue Paris’in kapağını süsleyen ilk trans model olmuştu.
 

#TransisBeautiful

8 Kasım 2018 günü Vogue’de yayımlanan bir röportajda, markanın üst düzey yöneticisi Razek’e trans ve büyük beden mankenlerinin şova dahil olup olamayacağı sorulmuştu. Soruya “Hayır, olabileceklerini sanmıyorum. Çünkü şov bir fantezidir.” diyerek cevap veren Razek, “lider” olduklarını ve büyük beden mankenleri kardeş şirketlerinde kullandıklarını, Victoria’s Secret ile birlikte dünyaya sunamayacaklarını söylemişti.
 
Razek’in açıklamasından sonra başlatılan “TransisBeautiful” hashtagi ile yapılan kampanyada, pek çok ünlü isim ve nefret karşıtı aktivistler tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ünlü şarkıcı Rihanna’nın markası olan Fenty’in defilesinde büyük bedenlere yer vermesi üzerinden tepki gösteren Rihanna, model Louise O’Reilly’in paylaşımını kendi hesabından paylaşarak “Markaların neden cast direktörlerinin fikirleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğine dair ilk örnek” yorumunda bulunmuştu.
 
Gelen tepkilerin ardından Razek sosyal medya hesaplarından özür dilemişti.