Dilek İnce Giysi Bankası 6 aylık verileri yayımlandı!

10 Kasım 2008’de pompalı tüfekle öldürülen trans kadın Dilek İnce anısına oluşturulan giysi bankası, Türkiye’nin pek çok şehrindeki ihtiyaç sahibi ve mahpus LGBTİ+’lara giysi desteği sunmaktadır.  25 Kasım 2014’te Ankara’da açılışının yapıldığı Dilek İnce Giysi Bankası, açıldığı tarihten itibaren kesintisiz devam eden çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi LGBTİ+’lara dayanışmaya devam etmektedir.
 
Geldiği son noktada hala dernek ofisini ziyaret eden, şehir dışından ihtiyaç talebini ileten veya mahpusta yaşayan LGBTİ+’lar ile dayanışmaya devam eden giysi bankası gönüllülerin bağışları ile ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’nin her yerinden bağış alan giysi bankasına pek çok ünlü isim de destek veriyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaşım yaparak takipçilerini de dayanışmaya çağıran sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci de Dilek İnce Giysi Bankası’na bağış yapan isimler arasında.
 

64 LGBTİ+’nın giysi ihtiyacı karşılandı

Pembe Hayat Dilek İnce Giysi Bankası, geçtiğimiz Ocak-Haziran ayları arasında 64 LGBTİ+’nın giysi ihtiyacını karşıladı. İhtiyaç sahibinden mahpusta yaşayana kadar pek çok LGBTİ+’ya giysi desteği ulaştıran banka, faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca giysi bankasından gönderilen kıyafetlerin yanı sıra mahpusta yaşayan LGBTİ+’lar dernek sosyal hizmet uzmanı ile düzenli olarak mektuplaşmakta.
 

Nasıl destek sunulabilir?

Dilek İnce Giysi Bankası’na kullanılır durumdaki kıyafet ve ayakkabıları bağışlamak için sosyalhizmet@pembehayat.org adresine mail atabilir, ya da 0532 462 17 05 numaralı telefondan Pembe Hayat ile iletişime geçebilirsiniz.