SPoD LGBTİ+: Hiçbir bütçe başvurumuz kabul edilmedi

SPoD LGBTİ+ Derneği, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayımlayarak gücünü tabanından alan bir LGBTİ+ hareketi için dayanışmaya çağırmıştı. Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile dayanışma çağrısını yenileyen dernek, fon veren kuruluşların hiçbiri tarafından bütçe başvurularının kabul edilmediğini söyleyerek şunları ekledi:
 
“4000? olan kiramızı, stopajını, ofis giderlerini ve faturaları düzenli olarak karşılamaya, sonra da SPoD ofisinin çalışanlarını ve tüm çalışmalarımızı devamlı kılmaya çalışıyoruz. Bunun için bir hesap yaptık ve SPoD'un bir saat açık kalması için 74 liraya ihtiyacımız var. SPoD'un 1 saat açık kalmasını sağlamak için destek olmak ister misiniz?”
 

Ne oluyor?

Geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye’deki pek çok LGBTİ+ derneği, faaliyetlerini devam ettirebilmek için aldığı kaynaklara ulaşamıyor. Açılan pek çok hibe çağrısı, LGBTİ+ ve gender alanlarında destek vereceğini açıkça söylemesine rağmen hiçbir LGBTİ+ hakları temelli başvuruyu kabul etmiyor ve LGBTİ+ derneklerine fon sağlamıyor. Türkiye’nin hali hazırda içerisinde bulunduğu politik zeminde, LGBTİ+ dernekleri her gün yasaklarla karşı karşıya kalmaya ve çalışmalarına devam edecek maddi kaynağı bulamamakta.
 
SPoD LGBTİ+ Derneği ile dayanışmak için tıklayınız.