Kadın Savunma Ağı Yaz Kampı’nda Transfeminizm ve Seks İşçiliği konuşulacak

17-21 Temmuz arasında 300’den fazla kadının katılacağı Kadın Yaz Kampı’nda, el işi atölyelerinden dans atölyelerine, kadın hareketine dair tartışmalardan yogaya pek çok atölye yer alıyor. Kadın Savunma Ağı tarafından gerçekleştirilecek kampta, aynı zamanda 19 Temmuz Cuma günü “Transfeminizm ve Seks İşçiliği” konuşuluyor olacak.
 
Pembe Hayat Derneği’nden Cihangir Öz’ün katılacağı atölyede katılımcılar ile ilk başta transfeminizm konuşulurken, ardından da seks işçiliği, seks işçilerini gözeten bir aktivizmin mümkünlüğü ve doğru bilinen yanlışlardan bahsedilecek.
 

“Transfeminizm ve Seks İşçiliği”

Transfeminizm başlığında transfeminizmin imkanlarını, eleştirilerini; trans deneyimin feminist mücadeledeki yerini ve öznelerini hep beraber tartişacağız. Trans-dışlayıcı söylemlerin feminist olamayacağını vurgulayacağımız bu sunumda kadın ve trans düşmanlığının nasıl aynı kaynaktan beslendiğini vurgulayacağız. Seks işçiliği başlığında ise en temel argüman olan “Seks işçilerinin hakları insan haklarıdır”dan hareketle, seks işçilerini gözeten bir aktivizm mümkün müdür ve seks işçiliği ile ilgili doğru bilinen yanlışları hep beraber tespit edeceğiz.
 

Cihangir Öz

“Nüfus kayıtlarına göre 27, kendi beyanına göre 21 yaşında olan Cihangir Öz Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlamadan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde lisans eğitimine yeniden başlayarak İstanbul'a yerleşmiştir. Toplumsal muhalafetin çeşitli alanlarında aktivist olan Cihangir Öz, İstanbul'a yerleştikten sonra mücadelesini LGBTİ+ aktivizmi alanında sürdürmektedir. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası gönüllüsü ve SPoD Pazar Sohbetleri Moderatörü, Pembe Hayat Gönüllüsü, BüLGBTİ+ ve Kampüs404 üyesi olan Cihangir Öz, trans feminizm, seks işçiliği, + görünürlüğü ve LGBTİ+ hakları alanında gönüllü çalışmalarını sürdürürken diğer insan hakları başlıklarında da çeşitli faaliyetler yürütüyor.”