FEMEN Türkiye: Fuhuş dünyanın en eski zulüm ve sömürüsür.

Resmi Twitter sayfası üzerinden açıklama yayımlayan orospufobik FEMEN Türkiye’nin açıklamalarında şu sözler yer alıyor:
 
“FEMEN, son günlerde bazı feministlerin fuhuşu kadın dostu bir işmiş gibi savunmalarını üzüntüyle takip ediyor. Fuhuş dünyanın en eski zulüm ve sömürüsüdür. Bir kez daha tüm feministleri fuhuşun karşısında, kadınların yanında yer almaya çağırıyoruz. Seks endüstrisi faşizmdir.”
 
Ardından seks işçiliği yapan kadınlar üzerinden “Vücutlarımızı teşhir etmiyoruz, ortada cinsel bir amaç yok, kavramları doğru kullanmak gerek. Tam tersi, seks endüstrisi tarafından meta haline getirilen kadın bedenini sahipleniyor ve “Bu beden benim ve ben nasıl istersem öyle kullanacağım.” diyoruz.” diyen FEMEN Türkiye, yaptığı açıklamalar ile bedeni kendine ait olan seks işçisi kadınların beden bütünlüklerini ihlal ediyor ve seks işçilerini hedef gösteriyor.
 

“Bireylerin kendi beyanları dikkate alınmalıdır.”

FEMEN Türkiye’nin yaptığı açıklamanın ardından pek çok aktivist ve sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. FEMEN’in açıklamasının altına yorum yazan bir sosyal medya kullanıcısı, şunları söyledi:
 
“"Gönüllülük" ve "zorunluluk" dikotomisinin her meslekte gözlemlenebileceği gibi seks işçiliğinin de bu dikotomi ekseninde şekillenmesine değinilmesi, bireylerin kendi beyanlarının dikkate alınması ve koşulların iyileştirilmesine yönelinmesi daha fazla önem teşkil etmektedir.”
 
FEMEN Türkiye’nin yaptığı seks işçilerini hedef gösteren orospufobik açıklamasını görmek için tıklayınız.