5. Mersin Onur Haftası’nda bugün!

5. Mersin Onur Haftası Komitesi, 28 Haziran’da yayımladığı açıklama ile programını böyle duyurmuştu:
 
“Maruz kaldığımız ayrımcılık ve nefretin faillerini görünmez kılan ‘’genel ahlak"ınızla barışmayacağız. LGBTİ+'lar olarak varoluşumuzu, kimliğimizi, arzumuzu, aşkımızı, özgürlüğümüzü onurla savunmaya devam edeceğiz.
Bir yıl boyunca beklediğimiz, örgütlediğimiz; birlikteliğimizi, lubunluk hallerimizi #Hasbihal edeceğimiz şehri Pride çağrımız var.
#HerYürüyüşümüzOnurYürüyüşü
#5MOH”
 
Geçtiğimiz günün son etkinliği olan “Pencereyi Aç, Gökkuşağı Girebilir” etkinliğinde bir araya gelen onur haftası takipçileri, birlikte şarkılar ve şiirler okuyarak hasbihal ettiler.


Queer Tango!

7 Temmuz’a kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 5. Mersin Onur Haftası, bugün (4 Temmuz) Faysal Tekoğlu’nun da katılımı ile “Queer Tango” etkinliği düzenliyor. 2 ders şeklinde olacak atölye Cafe Atölye Art’ta 15.30’da başlıyor olacak.
 

Beril’in anısına

Bugünün bir diğer etkinliği ise: Beril’i Anma Maçı. Mersin Muamma takımının amigosu olan; geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Beril Dönmez için bir araya gelecek ve maç yapacak nefret karşıtları, topu Beril için çeviriyor olacak. Maç, 20.00’da başlayacak olup Mereda Halısaha’da düzenlenecek.
 
5. Mersin Onur Haftası programının tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz: