Mersin Onur Haftası’nda bugün: “Pencereyi Aç, Gökkuşağı Girebilir”

5. Mersin Onur Haftası Komitesi, 28 Haziran’da yayımladığı açıklama ile programını böyle duyurmuştu:
 
“Maruz kaldığımız ayrımcılık ve nefretin faillerini görünmez kılan ‘’genel ahlak"ınızla barışmayacağız. LGBTİ+'lar olarak varoluşumuzu, kimliğimizi, arzumuzu, aşkımızı, özgürlüğümüzü onurla savunmaya devam edeceğiz.
Bir yıl boyunca beklediğimiz, örgütlediğimiz; birlikteliğimizi, lubunluk hallerimizi #Hasbihal edeceğimiz şehri Pride çağrımız var.
#HerYürüyüşümüzOnurYürüyüşü
#5MOH”
 
Ardından 1 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile “Emeğimizin, aşkımızın, arzumuzun, söz ve eylemimizin üzerindeki yasaklara karşı varoluşumuzun onurunu kutlayabilmek için biz yine yan yana, sokaklarda olacağız. Bazen bir dernek salonunda kendi hallerimizi, bazen de bir kafede gökkuşağı girsin diye penceremizden içeri şiirli şarkılı hasbihal edeceğiz. Bazen de yitirdiğimiz bir dostun anısına sahalarda terlerken yeniden oyun kurmayı hasbihal edeceğiz. Dememiz o ki, Stonewall’da 50 yıl önce LGBTİ+’lar olarak başlattığımız varoluş mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de her alanda haykırmaya devam edeceğiz! Sizler bizim var oluşumuzu yasaklayamazsınız!” diyen komite, ardından düzenledikleri forum ile LGBTİ+’lar, ataerkil ve retçi anlayışın sahip olduğu zihniyet ve LGBTİ+’ların örgütlenme sorunları gibi konuları tartıştı.
 

Pencereyi aç, gökkuşağı gelebilir!

Onur Haftası’nın bugünki programında Psikolog Adalet Şahin’in katılımı ile gerçekleşecek “Kendinlik Hasbihalleri” ve “Pencereyi Aç, Gökkuşağı Girebilir!” etkinlikleri bulunuyor. 14.00’da başlayan “Kendinlik Hasbihalleri” ile kendine dönmeyi konuşacak olan katılımcılar, ardından 19.00’da başlayacak şiirli şarkılı hasbihal etkinliği ile şiir okuyup şarkı söyleyecekler.
 
5. Mersin Onur Haftası’nın programına aşağıdan ulaşabilirsiniz: