Pembe Hayat’tan Onur Haftası Etkinliği: T+ Yayıncılık!

27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek panelde, Trans şemsiye altında yer alan cinsiyet kimliklerini; trans çeşitliliğini ve Türkiye’de translara yönelik güvenli alanlar oluşturma ve mücadele etme yöntemlerinden biri olan trans/queer yayıncılığı (Akışkan Sayfalar Trans+ Fikir Kültür ve Sanat Dergisi özelinde) konuşuyor olacağız.
 
Panele Pembe Hayat ekibinden olan ve aynı zamanda Akışkan Sayfalar’ın yaratıcısı olan Lucis katılacak olup, 28 Haziran Cuma günü Anahit Sahne’de gerçekleşecek.

Lucis


Gaziantep’in ilk LGBT oluşumu olan ve 2013’te kurulan ZeugMadi LGBT’nin kurucularından olan trans eylemci Lucis, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümündeki lisans eğitiminin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları yüksek lisans programına devam etmektedir. 2017 yılının sonlarına doğru ODTÜ’den trans+ öğrenciler tarafından oluşturulan ilk Trans+ Fikir, Kültür ve Sanat Dergisi olan Akışkan Sayfalar’ın çıkarılması fikrini ortaya atarak Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Bu yıl “2016-2017 Yılında Türkiye’deki Üniversitelerde LGBT+ Öğrencilere Yönelik Gerçekleştirilen Ayrımcılıklar, Vaka Araştırması: Orta Doğu Teknik Üniversitesi” başlıklı, ODTÜ temelinde LGBT+ öğrencilere yönelik ayrımcılıkları raporladığı bir kitap çıkardı. Çalışmalarına Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği gönüllüsü olarak devam etmektedir.
 
Etkinliğin Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.