Hormonlu Domates oylamaya açıldı!

Bu sene “Tanzim” temasıyla düzenlenecek 15. Hormonlu Domates LGBTİ+ Fobi Ödülleri adayları açıklandı. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi tarafından düzenlenen ödül töreni 25 Haziran saat 20.00’da Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olup herkesin katılımına açıktır.
 
Bu sene “Kurum Ödülü, Sivil Toplum, Televizyon, Siyaset, Valilik, Medya, Eğitim, Eğlence, Mekan, Beynelminel ve Özel Bi+Fobi Ödülü” kategorileri ile pek çok alandan LGBTİ+ fobik adayın bulunduğu ödül töreninde yılın fobikleri kamuoyu oylamasının ardından belirlenerek domateslenecek.
 

“Valilik” ödülü

“Valilik” kategorisi içerisinde LGBTİ+ etkinliklerini yasaklayan valilikler bulunmakta. 3. Antalya LGBTİ+ Onur Haftası programının duyurulmasının ardından il genelindeki tüm LGBTİ+ etkinliklerini “genel ahlak, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gibi bahaneler ile 15 gün süreyle yasaklayan Antalya Valiliği, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerinin duyurulmasının ardından hafta boyunca gerçekleştirilecek tüm etkinlikler ile ilgili olarak, “genel ahlak ve milli güvenlik” bahanesiyle yasak kararı veren İzmir Valiliği ve OHAL’i bahane ederek kentteki LGBTİ+ etkinliklerini süresiz olarak yasaklayan, OHAL’in kaldırılmasından sonra aynı yasak kararını ikinci kez alan Ankara Valiliği yılın LGBTİ+ fobik valiliği ödülünü kazanmak için yarışıyor olacaklar.
 

“Mekan” ödülü

“Mekan” kategorisi ile bu yıl Pre-Pride Parti vol.7.’de yaşanan taciz olayında maruz bırakılan arkadaş olayı anlatırken gülen, olaydan bir hafta sonra hakkında taciz beyanı olan kişiyle etkinlik düzenleyen ve yapılan görüşmelerde tacizi normalleştirmeye çalışan, hakkında taciz beyanı olan kişiyi “sevgisini gösterdi” diyerek savunan işletmecileriyle Taksim’deki “Citizen” isimli mekan, Lezbiyen bir çifte, müşterilerin rahatsız olduğu gerekçesini öne sürerek hesabı ödeyerek mekandan kalkması uyarısında bulunan İstanbul Galata’daki “Sensus Şarap Evi” ve iki trans kadın ve bir trans erkeği, trans oldukları için mekana almayan Eskişehir’deki “222 Park” isimli mekan yarışıyor olacak.
 
15. Hormonlu Domates LGBTİ+ Fobi Ödülleri’nin diğer adaylarını görmek ve oylamak için tıklayınız.