SGYD’den Onur Haftası’nda Savunuculuk Eğitimi

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (Y-PEER Türkiye), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi ortaklığı ve Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Fonu desteği ile yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gençlik Hakları Projesi, “Sağlık”, “Eşitlik” ve “Eğitim” başlıkları altında Genç LGBTİ+’lara yönelik bir farkındalık ve savunuculuk programını içermekte ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri dahilinde LGBTİ+ ve Gençlik Hakları kapsayıcılığı konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.
 
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gençlik Hakları Projesi kapsamında gerçekleşecek “Savunuculuk Eğitimi”, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği standartları ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi’nin uzman ve teknik desteği ile, - 18-25 yaş arasında - İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir ve Bursa illerinde yaşayan 24 gence yönelik 7 günlük bir savunuculuk eğitimini içermektedir.
 
Eğitim; Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı hakları ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında “eşitlik”, “insan hakları”, “ayrımcılıkla mücadele” gibi temel konularda bilgilendirme ve eğitim programı tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek yerel savunuculuk ve diğer savunuculuk faaliyetlerini düzenleyebilmek için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmayı hedeflemektedir. Savunuculuk Eğitimi 26 Haziran - 2 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul’da, 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’na paralel olacak şekilde, tam zamanlı ve konaklamalı olarak gerçekleştirilecektir.
 
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.