3. Antalya Onur Haftası programı yayında!

Antalya yerelinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli hak savunuculuğu yapan BİZ Derneği, bu sene ilk kez Antalya Onur Haftası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu sene üçüncü kez düzenlenecek onur haftasının programı ise çeşitliği etkinliklerle dolu. “Biz Bize” teması ile düzenlenen hafta Av. Ahmet Çevik’in sunumu ile “Dünden Bugüne LGBTİ+ Hareketi” isimli panel ile başlarken, üçüncü gün olan 16 Haziran’da ise düzenlenecek Onur Yürüyüşü ile 3. Antalya Onur Haftası sonlanmış olacak.
 

“Çıkın çıkın gelin!”

BİZ Derneği adına konuşan Av. Ahmet Çevik, bu sene dernekleşmeleri ve pek çok etkinlik düzenlemeleri ile birlikte bu seneki onur haftasının ev sahipliğini üstleniyor olmalarının heyecanını şu şekilde paylaşıyor:
 
“Tamamen kendi imkanlarımız ve kendi emeğimizi özgüleyerek çalıştık. Bu süre zarfında elbette kimi zaman güldük, kimi zaman kayıplarımız oldu, Gökçe Saygı gibi. Üzüldük ve acımızı paylaştık; dayanıştık, dayanışmayı öğrendik. Bu sene 3. Antalya Onur Haftası’nı yapıyoruz. Her zamanki heyecanımız hala sürüyor. Bu seneki temamız “Biz Bize” lubunya, yaşasın lubunya kardeşliği! Çıkın çıkın gelin!”
 

“Düzenlediğimiz ilk onur haftası etkinliğimiz olacak.”

Dernek adına konuşan bir diğer LGBTİ+ aktivisti Yelda programdan bahsediyor:
 
“Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Antalya Onur Haftası etkinliklerinde daha heyecanlıyız. Çünkü dernek olarak düzenlediğimiz ilk onur haftası etkinliğimiz olacak. Etkinlik kapsamında yerelde ve genelde LGBTİ+ hareketi ile başlayıp şiddetsiz ve doğru iletişimin yanı sıra kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine konuşacağız. “Queer” atölyemizde ikili cinsiyetin olmadığı geniş bir cinsiyet skalasının varlığını tartışacağız. Ayrıca ikinci gün “Queer Kahvaltı” ve son gün çok keyifli geçeceğine inandığımız dernek olarak ilk yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. 3. günün akşamında hep birlikte kurtlarımızı dökeceğimiz bir parti organize ediyoruz.”