İŞ İLANI: Pembe Hayat Youtube kanalı için "İçerik Editörü" Arıyor!

Pozisyonun Adı: Youtube İçerik Editörü
Pozisyonun Tanımı: Pembe Hayat Derneği’nin Youtube kanalı için içerik hazırlanması, videoların arşivlenmesi ve video-montaj yapılması, hazırlanan içeriklerin zamanında yayınlanması ve doğru analiz edilmesi.
 
İstihdam edilecek kişi yarı zamanlı olarak öğleden sonra 13:00, akşam 18:00 arası Pembe Hayat dernek ofisinde çalışacaktır.
 
Görev ve Sorumlulukları:
Pembe Hayat, istihdam edilecek kişinin aşağıda sıralı sorumlulukları eksiksiz, nitelikli ve zamanında gerçekleştirmesini beklemektedir.
 
* Medya ve İletişim Departmanı ile birlikte içeriklerin belirlenmesi ve aylık yayın programı oluşturarak ilgili kişilerle paylaşılması.
* Çekim zamanlarının ve mekanların önceden belirlenerek, katılımcılara bilgi verilmesi ve çekim planının işlemesinin sağlanması.
* Gerekli ekipmanların (mikrofon, pil vs.) önceden hazırlanması ve çekimin rahat geçmesinin sağlanması.
* Çekilen görüntülerin montajının yayınlanma tarihine (mümkünse bir gün öncesine) yetiştirilmesi ve zamanında yayınlanması.
* Video’da kullanılan müzik, ses, görüntü gibi materyallerin telif haklarına uygun olmasının sağlanması ve katılımcılardan resmi olarak görüntülerinin ve seslerinin kullanılması için izin alınması.
* İçerikler yayınlandıktan sonra izleyicilerden gelen yorumların takip edilmesi ve gerekliyse dönüş yapılması, şiddet dili ve hakaret içeren yorumların silinmesi.
* Video ekipmanlarının (Işık, Lens, Kamera, Mikrofon, Dekor vs.) korunması.
* Aylık olarak rapor hazırlanması ve hazırlanan raporun gerekli kişilere gönderilmesi.
* Videoların altyazılarının takibinin yapılması ve altyazı için destek olan gönüllülerle iletişim kurulması. 
 
 Uygunluk Kriterleri:
* En az lise ve/veya dengi okullardan mezunu olmak.
* Sorumluluk sahibi olmak.
* Video, sinema, radyo ve televizyon alanlarından en az birinde 2 yıldan uzun süre tecrübe sahibi olmak.
* Adobe Premiere Pro programını etkin bir şekilde kullanabiliyor olmakla birlikte kurgunun temel kurallarına hakim olmak.
* Tercihen Adobe After Effects, Adobe İndesign ve Adobe Photoshop programlarınının tamamını ya da birisini kullanabiliyor olmak.
* Ekip çalışmasını benimsemiş, uyumlu ve işini zamanında yapma sorumluluğuna sahip olmak.
* İnsan ilişkileri ve iletişimi güçlü olmak.
* Excel, Word gibi Microsoft Office programlarını kullanıyor olmak.
* İnternet ve bilgi teknolojileri konusunda yetkin olmak.
* Cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi ve cinsel karakteristikler, toplumsal cinsiyet, insan hakları, dezavantajlı gruplar, etnik, kültürel ve dilsel azınlıklar hakkında bilgi sahibi olmak, özellikle LGBTİ+ hak savunuculuğu alanında tecrübesi olmak, mevcut jargonu bilmek.
* Tercihen orta veya iyi derecede İngilizce konuşma ve yazma becerisine sahip olmak.
* Tercihen üniversitelerin İletişim veya Güzel Sanatlar Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak.
* Ankara’da ikamet ediyor veya ikamet edebilecek durumda olmak.
* Yurtiçi veya yurtdışı seyahat edebiliyor olmak.
 
Başvurularınızı en geç 1 Haziran tarihinde saat 17:00’ye kadar bilgi@pembehayat.org adresine e-mail yoluyla ulaştırmanız gerekmektedir. İlgilenen adayların Türkçe güncel özgeçmişlerini (CV) ve daha önce yaptıkları video işlerinden örneklerin bulunduğu portforyolarını, neden Pembe Hayat ile çalışmak istediklerine dair bir yazı ile birlikte ulaştırmaları rica olunur.