Lavender’den 17 Mayıs etkinliği: Fobiye karşı dans et!

Lavender LGBTİQ+ oluşumu, sosyal medya hesaplarından “Yeni dönemde Ege’deyiz!” mesajı ile bir manifesto yayımlamıştı ve kuruluşunu ilan etmişti. Ege Üniversitesi’nde bir öğrenci topluluğu olan Lavender LGBTİQ+, “kendimiz olarak bu dünyada var olmayı seçiyoruz” dedikleri kuruluş metninde şunlardan bahsetmişti:
 
“Ayırmayı seven bir dünyada birleşiyoruz, acıtmayı seven bir dünyada iyileşiyoruz, daha güzel bir dünya için lavantalar ekiyoruz. Çoğaldıkça güçleniyoruz. Kendimiz olarak bu dünyada var olabileceğimizi gösteriyoruz. Kurban olmamayı seçiyoruz.”
 

“Fobilere inat, yaşasın hayat”

17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Gün kapsamında tüm nefret karşıtlarını Aşık Veysel’de (Bornova) dans etmeye çağıran Lavender LGBTİQ+ topluluğu, sosyal medya hesaplarından şu notu paylaştı:
 
“17 Mayıs'ta "Fobilere inat, yaşasın hayat!" diyerek haykırıyoruz.
Lavantalarımızı alıp Aşık Veysel'e doğru koşuyoruz. Fobiye karşı tüm kimliklerimizle dans ediyor, bedenlerimizi müziğe bırakıyor, olmazsa olmazımız halaylarımızı çekiyoruz!”
 
Fobiye Karşı Dans Et
16 Mayıs Perşembe
17.00
Aşık Veysel (Bornova)
 

“Sınıflardan, sıralardan ayrılmıyor, diktaya boyun eğmiyoruz!”

Lavender LGBTİQ+ 10 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi planlanan ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde yaşanan polis saldırısı ve gözaltılarla ilgili bir açıklama yayımlayarak ODTÜ’deki LGBTİ+ mücadelesinde yanlarında olduklarını belirtti. 9. ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen Lavender LGBTİQ+, “asla yalnız yürümeyeceklerini Ege’den bir kez daha haykırıyoruz” dedi:
 
“9. ODTÜ Onur Yürüyüşü
Ankara yasaklarının kalkmasına rağmen Rektör Verşan Kök’ün keyfi yasağı nedeniyle 9. ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne yapılan saldırı kabul edilemez.
Üniversitelerdeki baskıların olabildiğine arttığı bu dönemde dayanışmanın önemini biliyoruz. ODTÜ’lü dostlarımıza yapılan saldırıyı asla kabul etmiyor, yanlarında olduğumuzu ve asla yalnız yürümeyeceklerini bir kez de Ege’den haykırıyoruz. Polisin sert müdahalesini ve ODTÜ Rektörlüğü’nü şiddetle kınıyor, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
 

“Her yerdeyiz”

“Öğrenci değil yönetim odaklı iktidar yanlısı üniversiteler bizi tutsak etmeye, bizi engellemeye, haksız yasaklamalara devam ediyor. Bize ait olan kampüslerden, sınıflardan, sıralardan ayrılmıyor, diktaya boyun eğmiyoruz!
Haykırıyoruz: "Bedenimizi, kimliğimizi, aşkımızı engelleyemeyeceksiniz. Her yerdeyiz.
Alışın, gitmiyoruz."
#ODTÜyeRenkVer
Lavender LGBTİQ+
Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu”
 
Lavender LGBTİQ+ topluluğunun Facebook sayfasına ulaşmak için tıklayınız.