Uzay: Dayanışmanın gücüne inanıyorum!

Uzay, 24 yaşında Eskişehir’de yaşayan bir trans erkek. Antropoloji bölümünden mezun olan trans aktivist, kendi alanında iş bulamadığı için diğer farklı mesleklerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ancak cinsiyet uyum operasyonlarının pahalılığı nedeniyle maddi anlamda uluslararası bir dayanışma ağına ihtiyaç duyduğunu söylüyor.
 
“Dayanışmanın gücüne inanıyorum” diyen trans aktivist, GoGetFunding.com üzerinden başlattığı kampanya ile herkesi dayanışmaya çağırıyor:
“Merhaba ben Uzay. Eskişehir'de yaşayan 24 yaşında bir trans erkeğim. Antropoloji bölümünden mezunum. Mezun olduğum bölüm Türkiye’de yeterli iş olanaklarına sahip değilken benim bir de trans erkek olarak alanımda çalışabilme olanağım çok sınırlı. Bunun yanı sıra 5 yıldır gönüllü LGBTİ+ aktivizmi içerisinde yer alıyorum. 3 yıldır ailemden maddi destek almadan hayatımı geçici işlerde çalışarak sürdürüyorum. Kazandığım para; kira, günlük masraflar gibi yaşamsal ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar yeterli oluyorken bir de uyum sürecim için para biriktirebilmem Türkiye şartlarında çok zorlayıcı. Son zamanlarda bedenimle ilgili disforilerimin artmasıyla sosyal ve iş hayatıma adapte olurken zorluk çekmeye başladım ve bu durum beni ağır bir depresyona sürükledi. Bu duruma son vermek, cinsiyet uyum sürecine başlamak adına uluslararası bir yardım dayanışma ağına ihtiyac duydum. Dayanışmanın gücüne inanıyorum ve sizlerin bu açık çağrıya kulak vermenizi talep ediyorum.”
 
Uzay’ın kampanyasına ulaşmak için tıklayınız.