KuirFest Kıbrıs’a gidiyor!

Pembe Hayat KuirFest, sekizinci senesi kapsamında ilk kez Kıbrıs’ı ziyaret edecek. 4 gün boyunca pek çok film gösterimi ve etkinlik ile takipçileriyle buluşacak festival, programına 14 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek açılış kokteyli ve “Gece, Melek ve Bizim Çocuklar” film gösterimi ve festival koordinatörü Esma Akyel ve Çekilemeyen Sahneler’in yönetmeni Metin Akdemir’in katılacağı söyleşi ile başlayacak olup, 17 Mayıs’a kadar devam edecek.
 
Beyoğlu’nda bir gece yarısı, lubuncanın ve lubunya kültürünün yankılandığı arka sokaklarda, bir barın sahnesinden kapısına uzanan bir hikayeyi anlatan “Gece, Melek ve Bizim Çocuklar” ile açılacak olan festivalde, Mix Copenhagen LGBT Film Festivali’nin KuirFest için hazırladığı “Kuirlik ve Engel(siz)lilik Kesişimden Kısalar” gösteriminden yedinci sene “Kuir Diziler” seçkisinde takipçileriyle buluşan “Onun Hikayesi”ne pek çok film gösterimi yer almakta.
 
Programda ayrıca Pembe Hayat ekibinden Lucis the Destroya ve Efruz Kaya’nın yer alacağı “Atölye: Seks İşçiliği Hakları” ve “Belleğin Lubundarlığı Kısa Film Seçkisi” sonrası Türkiye’de getirilen yasaklar ve mücadele, Kıbrıs’taki mücadelenin aktarımının konuşulacağı “Bizim Belleğimiz, Bizim Tarihlerimiz” başlıklı forum bulunmakta. Ayrıca Pembe Hayat medya ekibinden Nalan ve Derin’in katılacağı bir video-aktivizm aracı olan Youtube kanalı üzerinden de atölye gerçekleştirilecek.
 
Kuir Kıbrıs Derneği ortaklığı ve Sivil Büyü sponsorluğu ile gerçekleştirilecek olan festivale Arabahmet Kültür & Sanat Evi ve Mağusa Kale Pasajı ev sahipliği yapacak.
 
Programın tamamına ulaşmak için tıklayınız.