CİMER’den translara saldırı haberine yalanlama

6 Mart gecesi, içlerinde Pembe Hayat Yönetim Kurulu Üyesi bir trans kadının aralarında olduğu 3 trans, Eskişehir’deki “222 Park” isimli mekana trans oldukları gerekçe gösterilerek alınmamıştı. Yaşanılan tartışma sonrası kolluk kuvvetleri mekana gelerek transları küçük düşürücü ifadelerde bulunmuş ve tartışma sonrasında da trans kadınları ters kelepçe ile gözaltına almışlardı. Ayrıca olayı yaşayan translar mekanın görevlileri tarafından kolluk kuvvetlerinin gözü önünde darp edildiğini, sağlık raporu için gittikleri hastanede de polisin sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldıklarını ifade etmişlerdi.
 

Şiddet olayını yalanlama


Bir insan hakları savunucusunun Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) kanalı ile yaptığı başvuruya bugün (03.05.2019) yanıt geldi. İletilen mesajda “222 Park” isimli mekanın önünde yaşanılan olayın sosyal medyada belirtildiği gibi yaşanmadığı ve yazılan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığı bildiriliyor. Süreçle ilgili adli soruşturmanın devam ettiğinin de belirtildiği cevapta ayrıca Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün tüm ekiplerinin kadına karşı şiddet olaylarında normalin üzerinde hassasiyet gösterdiği belirtiliyor.
 

“Sürecin takipçisi olacağız”


Olayı yaşayan trans kadınlardan birisi ise Pembe Hayat’a şu ifadelerde bulundu:
“Devletin resmi organları tarafından yaşanılan şiddet olayının reddedilmesi ve beyanımıza inanılması nasıl bir şiddet yaşadığımızın göstergesi. Darp edildik, ters kelepçe ile gözaltına alındık, sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldık, bir insan hakları savunucusunun yazdığı mesaja karşı verilen cevap ise bu haberlerin yalan olduğu. Adli soruşturmamız devam ediyor ve Pembe Hayat avukatları ile sürecin takipçisi olacağız.”