1 Mayıs İşçinin, Lubunyanın Bayramında Sokaktayız Aşkım!

Valilik yasağının kalkmasıyla mücadelenin gücünü hatırlatan ve 1 Mayıs’ta sokaklarda olacağını açıklayan Gökkuşağı Kortejinin açıklaması şu şekilde:
“Geçen yıl bütün yasaklara rağmen dilimizde sloganlarımız, elimizde bayraklarımızla 1 Mayıs'ın en coşkulu korteji olarak sokaklardaydık. Yakın zamanda kaldırılan valilik yasağıyla mücadelemizin gücünü bir kez daha gördük. Bugün yine yasaklara, ayrımcılığa, emek sömürüsüne, mobbinge,  şiddete  karşı; emek, özgürlük barış eşitlik, aşk için 1 Mayıs'ta sokaktayız!”

“Heteronormatif, eril, kapitalist sisteme teslim olmayacağız!”
 
“Sokaklardan uzaklaştırılmamıza, yasakları ekonomik krizle, yoksullukla, şiddetle iç içe yaşamak zorunda bırakılmamıza rağmen; okullarda, yurtlarda uğradığımız her türlü zorbalığa rağmen; evlerimizden edilmemize, sağlık hizmeti alamamamıza rağmen; iş yerlerinde maruz kaldığımız her türlü mobbinge ve hatta işten çıkartılmamıza rağmen; baskılara, tüm haklarımızın ihlal edilmesine rağmen umudumuzu yitirmeden, mücadele etmekten vazgeçmeden sonuna kadar direndik. Dün de direndik bugün de direniyoruz, yarın da direnmeye devam edeceğiz! Patronsuz pezevenksiz bir dünyaya kavuşana dek!”
 
“Bizler emeğimize, varlığımıza, haklarımıza sahip çıkmaya, umutla ve dayanışmayla, aşkla; özgürlük ve barış için sokaklarda dans etmeye devam edeceğiz.”
 
(Fotoğraf: 1 Mayıs 2018 / madi medya)

“Hep birlikte haklarımıza sahip çıkmaya, kalkan yasağı kutlamaya; İŞ, AŞK, BARIŞ İÇİN, sokakları gökkuşağına boyamaya davet ediyoruz.”
 
“LGBTİ+ Kolektifi, Odtü LGBTİ+ Dayanışması, QueerAnka, Pembe Hayat Derneği, Queer Deer, ve bağımsız lgbti+  aktivistler olarak 1 Mayıs’ ta Tandoğan’a Gökkuşağı Korteji’ne çağıyoruz aşkım.”
 
“Gökkuşağının altında hepimize YER VAR!”
 
Toplanma Saat / Yer: 11.30 AKM Yanı
Miting Alanı / Saat: 13.00 Tandoğan Meydanı