Londra İlk Trans Onur Yürüyüşü’nü Düzenlemek için Harekete Geçti

Geçen yılki Londra Onur Yürüyüşü’nde, bir grup “trans karşıtı” feminist kadın, eylemin önüne geçerek “Ameliyat olan erkekten kadın olmaz” gibi pankartlar açmıştı. Sanatçı Lucia Blake ve Finn Love tarafından kurulan Londra Trans Pride (LTP), trans karşıtı grubun geçen yılki Pride’ı gasp etmesine cevaben doğdu:
“Sahip olduğumuz hikâyeleri kolektif bir şekilde kutlamanın ve gün ışığında hak ettiğimiz alanı almanın zamanının geldiğini fark ettik.”
 

London Trans Pride, gece hayatı yıldızlarını bir araya getirdi

Blake ve Love, hepsi Londra’nın queer gece hayatı sahnesinde çalışan yedi sanatçıdan oluşan bir ekip kurdu. Komite arasında küratör Jo Bligh, yazar Emily Crooked ve Andre Neely, sanatçı Katy Jalili, yapımcı Jen Smethurst, film yapımcısı Sweatmother ve kıdemli etkinlik organizatörü Tam Vibert bulunuyor. Komite, “günün mümkün olduğunca çok insanın ihtiyaç ve isteklerine cevap vermesini sağlamak için” daha geniş bir toplulukla çalışmayı umuyor.
 
Etkinlik transları hedef alacak olsa da, tüm cinsiyet kimliklerinden insanlara açık:
“Londra Trans Onur Yürüyüşü; trans, ikili cinsiyet sistemi içinde olmayan, interseks ve tüm cinsiyet kimliğinden insanlara açık ve cis-ataerkilliğinin transfobik hegemonyasından kaçmak isteyen herkes içindir. ”

 
Etkinliğin Facebook linki için tıklayınız:  https://www.facebook.com/events/1187419778106248/
Etkinliğin Instagram linki için tıklayınız: https://www.instagram.com/londontranspride/