7.Boğaziçi Onur Haftası devam ediyor

Aralık 2014 yılında LuBUnya adlı öğrenci topluluğunun ismini değiştirmesi ile resmî bir öğrenci kulübü olan Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, BÜLGBTİ+, 7. Onur Haftası ile sekiz farklı etkinlik yapmayı planlıyor.
*Etkinliklere okul dışından katılmak veya detaylı bilgi almak için bulgbti@boun.edu.tr adresine mail atınız.
 

9 Nisan 2019 - LGBTİ+ Mülteciler ile Tanışma ve Oryantal Atölyesi

Beden farkındalığını arttıracak oyunların ve oryantal dansın olduğu etkinlikte mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+lar bir araya geldi. Dansın temaslarıyla birbirinin hayatlarına girerek güçlendiğini söyleyen katılımcılara ABB Afrodith ve Lu-Na Homoria eşlik etti.
Etkinlik linki için tıklayınız.
 

10 Nisan 2019 ? Aseksüeller Anlatıyor

Oldukça verimli geçen etkinlikte bu kez Onur Haftası kapsamında aseksüeller konuştu.
Etkinlik linki için tıklayınız:

 

15 Nisan 2019 - LGBTİ+Fobi Karşıtı Öğrenci Buluşması

LGBTİ+ Fobi Karşıtı Öğrenci Buluşmasıyla BÜLGBTİ+, “Gelin lubunlar bir olalım.” çağrısı yapıyor. LGBTİ+ hak mücadelesini başka alanlarda sürdüren öğrencilerin bir araya getirilmesi planlanan etkinlik, ilgililerin katılımıyla dün gerçekleşti.
Etkinlik linki için tıklayınız.
 

 

16 Nisan 2019 ? Bayrak Dikimi Atölyesi

“Güney meydanını gullümümüzle şenlendiriyoruz.” diyen BÜLGBTİ+, onur yürüyüşü öncesi gökkuşağı bayrağı dikmeye, sonrasında da Esmaray’dan Cadının Bohçası’nı izlmeye davet ediyor.
Etkinlik linki için tıklayınız.
 

16 Nisan 2019 ? Cadının Bohçası

Geçiş sürecinde feminizmin farkına vararak seks işçiliğini bırakan ve kadın hareketinin içinde yer alan Esmeray'ın yazıp oynadığı "Cadının Bohçası" isimli oyun, Güney Kampüs Demir Demirgil Salonu’nda sahnelecek.

“Ayrımcılıkların kesişiminde, hem transseksüel, hem de Kürt olarak şiddete, milliyetçiliğe ve ataerkil değerlere karşı direnen bir feministin hikayesini anlatan “Cadının Bohçası” oyunu, gerek Kars, gerekse İstanbul’daki toplumsal cinsiyet, etnisite ve sınıf ilişkilerini feminist bir perspektiften mizahi bir dille anlatıyor.
Etkinlik linki için tıklayınız.
 

 

17 Nisan 2019 ? 7. Onur Yürüyüşü

Gökkuşağı bayraklarıyla kampüste görünürlük sağlamak ve özgürce yürümek için altı senedir düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Onur Yürüyüşü bu sene de sloganlarla danslarla, 17 Nisan günü 18.30’da başlayacak.
Etkinlik linki için tıklayınız.
 

 

18 Nisan 2019 ? Koli Oyunu Atölyesi

“Boğaziçi Onur Haftası'nın son etkinliğiyle aktivizmde kartlar yeniden karılıyor!”
BUSOS, BÜOK ve BÜLGBTİ+ olarak düzenlenen etkinlikte, LGBTİ+ temel kavramlarının öğretilmesi planlanıyor:
“Gullüm alıkarak öğretmeyi amaçlayan bir ‘koli oyunu’ üretiyoruz. Piyonlar, zarlar, akışkan kumlar bizden fikirler sizden.”
Etkinlik linki için tıklayınız.