150 onur yürüyüşü organizasyonu trans karşıtı düşünceyi kınadı

Ali Aliyev
PinkNews’in haberine göre, 31 Mart Trans Görünürlüğü Günü’nde “PrideWithTheT” (Pride Transların Yanında) başlığıyla Avrupa Onur Yürüyüşü Düzenleme Derneği ortak bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada “iç güdüsel bir nefret ve hoşgörüsüzlük trans toplumunu hedefe alıyor.” dendi:
 
“Onur yürüyüşü organizasyonlarımız saygı temelinde kurulmaktadır ve onur yürüyüşüne gelenlerin, LGBTİ+ topluluğundaki eşitliğe ve insan haklarına olan bağlılığımızı paylaşmasını istiyoruz. Eşitliğe ve topluluğumuzun herhangi bir bölümüne karşı çıkan insanlar, eşitliğe ve topluluğumuzun "her bölümüne" karşı çıkan insanlar gibi onur yürüyüşünde hoş karşılanmayacaktır.”
 
 
“Tekrar söylüyoruz, yeter artık! Bu müthiş hareketin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve onur yürüyüşünün transların yanında olduğunu tekrarlıyoruz!”
 

Trans karşıtı düşüncede artış gözlemleniyor

Açıklama, dünya çapındaki ülkelerden gelen çeşitli organizasyonlar tarafından imzalandı. İmzalayanlardan birisi de geçen sene yürüyüşünde  trans karşıtı protestocular tarafından gasp edilden ve  translara yönelik ayrımcılığı destekleyen pankartlar taşıyan bir grup tarafından saldırıya maruz kalmış Londra Onur Yürüyüşü oldu.
 
Londra Onur Yürüyüşü’nde bir grup “trans karşıtı” feminist kadın, eylemin önüne geçerek “Ameliyat olan erkekten kadın olmaz” gibi pankartlar açmıştı.