ABD’de bir trans kadın Trans Görünürlük Günü arifesinde öldürüldü

Silah sesleri duyan çevredekiler, polise ihbarda bulundu. Ancak Fairmount Heights polisi, olay yerine geldiğinde Carmon’un çok sayıda ateş yarası içinde ölü olduğunu duyurdu.
 
ABC7’nin geçtiği habere göre, 30 Mart Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde, Prince George’un Maryland’deki Fairmount Heights’ta öldürüldüğü bildirilen Ashanti Carmon, 2019 yılında öldürülen ikinci trans kadın.
 
Yerel bir trans kampanyasında aktivist olan Earline Budd, ABC7'ye şunları söyledi: ‘’Çok fazla sokaklarda gözüken biri değildi, bu yüzden herkes için şok edici bir olay oldu.’’. Budd, seks işçileri için bilinen bir yer olan kasabanın bu bölümünde bir dizi trans insanın saldırıya uğradığını, vurulduğunu, bıçaklandığını da ekledi.
 

ABD’de en çok siyahi trans kadınlar öldürülüyor

Carmon’un cinayetinden önce Alabamalı trans kadın Dana Martin’in 6 Ocak’ta, Montgomery Advertiser’in yerel gazetesinde bildirildiği üzere, 3900 nhumaralı Breer Road’a yakın bir blokta cansız bedeni bulunmuştu. Polis, 6 Ocak'ta saat 11: 00'de, Martin'in bir çukurun içindeki arabada ölümcül bir kurşun yarasıyla bulunduğunu bildirmişti.
 
ABD’de 2018’de, bilinen şekliyle, 26 trans insan öldürüldü ve çoğunluğu siyahi trans kadınlardı. Ancak, trans insanlara karşı işlenen suçlarla ilgili resmi veri toplanmadığından ve trans cinayet mağdurlarının yerel basında göz ardı edildiğinden, asıl sayı daha yüksek olabilir. Tespit edilen transseksüel cinayet kurbanlarının yüzde 74'ünün, ölümlerini izleyen polis tarafından veya basında çıkan haberlerde yanlış tanımlandığını (doğum cinsiyetlerini kullanmaya atıfta bulunduğunu) veya ölü adlarının (doğum adlarını kullanmaya atıfta bulunarak) kullanılması da asıl verilere ulaşmayı zorlaştırıyor. 
 
Kasım ayında, İnsan Hakları Kampanyası (HRC), Amerika’da trans topluluğuna karşı şiddetin en yüksek seviyelerinde olduğunu belirten bir rapor yayınlamıştı.