Performance Corridor: Dayanışmaya çağırıyoruz!

Sanatın tüm dallarından insanların bir araya gelip oluşturduğu topluluk, amaçlarının sanatı bir araç olarak kullanıp farkındalık yaratmak olduğunu söylüyor. Henüz prova aşamasında olan “Vals” isimli yeni oyunlarında Türkiye’de yaşayan bir trans kadının hayat hikayesini konu edinirken, tecavüz ve şiddete maruz kalan kadınların öykülerini birleştirmeyi hedefledikleri belirtiliyor.
 
Sanat kolektifi olan Performance Corridor, geçtiğimiz günlerde “Vals” isimli tiyatro oyununun masrafları için bir çağrı videosu çekti. Kolektifin sözcüsü olan Tolga,  çektikleri çağrı videosunda oyunun oynanabilmesi için pek çok kurum ve mekanla görüştüklerini, ancak transfobi ile karşılaştıklarını belirtiyor. Ayrımcılığın ve nefretin olduğu her yerde seslerini en gür şekilde çıkaracaklarını bildiren Tolga, oyun gelirlerinin ve bağışların bir kısmının İstanbul’da bulunan Trans Misafirhanesi ve Pembe Hayat Derneği’nin yürüttüğü Dilek İnce Giysi Bankası’na bağışlayacaklarını söylüyor.
 
Performance Corridor’a bağışta bulunmak için tıklayınız.
 

Dilek İnce Giysi Bankası

10 Kasım 2008’de pompalı tüfekle öldürülen trans kadın Dilek İnce anısına oluşturulan giysi bankası, Türkiye’nin pek çok şehrindeki ihtiyaç sahibi ve mahpus LGBTİ+’lara giysi desteği sunmaktadır.  25 Kasım 2014’te Ankara’da açılışının yapıldığı Dilek İnce Giysi Bankası, açıldığı tarihten itibaren kesintisiz devam eden çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi LGBTİ+’lara dayanışmaya devam etmektedir.
 
Dilek İnce Giysi Bankası, gelen bağışlar doğrultusunda 2018 Ocak ayından itibaren 123 kişiye giysi desteği sunmuş ve mahpus LGBTİ+’larla mektuplar üzerinden iletişim kurmaya devam etmiştir.
 
Dilek İnce Giysi Bankası’na bağışta bulunmak için 0532 462 17 05, 0312 433 85 17 ya da sosyalhizmet@pembehayat.org adresinden derneğe ulaşabilirsiniz.