27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası gönüllülerini arıyor!

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada bağımsız kolektiviteyle, her sene farklı bir ekiple organize olmaya devam ettiğini açıklayarak bu senenin gönüllü toplantılarını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Komite tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada; “mevcut baskılar sebebiyle muhalif örgütlenmelerin küçüldüğünü ve örgütlenme kültürünün altının boşaldığının farkında olunduğu” belirtilmişti. “Bu olumsuz sonuçların, politik kaygı ve hassasiyetleri ikinci plana itmesini istemediklerini söyleyen komite bu yıl geçen yıllardaki hatalarının ve eksiklerinin sorumluluğunu alarak bunları düzeltmek istediğini ve tüm bunları komitenin eylem ve söylemlerinde göstermek istediklerini” diye eklenmişti.
 
Bu haftanın toplantısında ise yine “Örgütlenmek ve tepetaklak giden düzene dur demek istiyoruz.” diyen İstanbul Onur Haftası komitesi, bu senenin etkinliklerini planlamak için herkesi gönüllü toplantısına çağırıyor:
 
“Tarih, en büyük özgürleşme ataklarına her şey bitti denilen bu kriz anlarında şahit olmamış mıdır? Stonewall’u, Gezi İsyanı’nı ve daha nicelerini unutmadık. Bu özgürleşme anlarını önce hafızalarımızda sonrasında ise sokaklarda yaşatmak istiyoruz. Örgütlenmek ve tepetaklak giden düzene dur demek istiyoruz. Dolayısıyla, Onur Haftası'nın senin fikirlerine ve emeğine bu sene her sene olduğundan daha fazla ihtiyacı var! Sen de gel, beraber konuşalım!”
 
İstanbul Onur Haftası’nın açtığı etkinlik sayfasına gitmek için tıklayın.