Hak ihlaline uğradım ne yapabilirim?

Derneğin sosyal hizmet uzmanı kişilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden kaynaklı yaşadıkları herhangi bir hak ihlali ve ayrımcılık durumunda; bu hak ihlallerini raporlarını tutmakta ve bu raporlar doğrultusunda kişiye psiko sosyal destek ve hukuki destek için gerekli hizmeti sağlamaya çalışmaktadır.
 
Hak ihlali formunda olayın geçtiği tarih, saat, yer; olayın faili, olayın nasıl gerçekleştiği; olayın emniyete yansıyıp yansımadığı, darp raporu olup olmadığının yanında kişilerin dernekten taleplerinin olup olmadıkları ya da psikolojik destek isteyip istemedikleri de soruluyor. Talepler doğrultusunda kişilere ihtiyaç duydukları sosyal, psikolojik ve hukuki yönlendirmeler yapılıyor.
 
Pembe Hayat Derneği tutulan hak ihlali raporları doğrultusunda belirli aralıklarla LGBTİ+’ların yaşadıklarını ayrımcılıkları yayınlamakta ve paydaş olduğu kurumlarla bu raporları paylaşmaktadır. Ayrıca bu raporlar doğrultusunda kişilere hizmet sağlayan sistemler ve kurumlarla danışanları buluşturmakta, sosyal politikaların geliştirilmesine katkıda bulunmakta ve kişileri güçlendirmek ve sosyal adaleti geliştirmek amacıyla hizmetler üretmektedir.
 
Hak ihlali Formunu derneğe doğrudan dernek telefonun ulaşarak doldurtabilmeniz dışında derneğin sitesinden ‘’Hak İhlaline Uğradım’’ bölümünden de bizlere ulaştırabilirsiniz.