“Trans Kadın Geçiş Sohbetleri” başlıyor!

Yeni dönem faaliyetlerine devam eden dernek, açılma sohbetleri, öğrenci buluşmaları, gönüllü toplantıları ve mektup yazma etkinlikleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Dernek, geçtiğimiz hafta sonu İkinci Öğrenci Buluşması’nı düzenlemişti. Pek çok okulun öğrenci topluluğunun yanı sıra bağımsız aktivistlerin de katıldığı buluşma, yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Buluşmada aynı zamanda geçtiğimiz günlerde çıkan “Üniversitelerde LGBT+ Öğrencilere Yönelik Gerçekleştirilen Ayrımcılıklar, Vaka Araştırması: ODTÜ” raporunu hazırlayan, ODTÜ’de bağımsız trans mücadelesi veren Murat Korkmaz da katılarak rapora dair bir sunum gerçekleştirdi.
 
Bu haftanın etkinliği ise: Trans Kadın Geçiş Sohbetleri. 23 Mart Cumartesi günü ilki düzenlenecek olan Trans Kadın Geçiş Sohbetleri’nin üç ay boyunca sürmesi planlanıyor.
 

Neler konuşulacak?

İlki düzenlenecek olan buluşmada, cinsiyet geçişi düzenleyen yasa olan Türk Medeni Kanunu’nun 40. maddesinin neleri kapsadığından tıbbi süreçte neler yaşandığına; “geçiş prosedürü” zorunluluk olup olmamasından deneyim aktarımına pek çok gündem yer alacak.
 
Etkinlik, trans kadın beyanı olan herkese açık olup katılım için etkinlik@pembehayat.org’a mail atılmalıdır.