Dilek İnce Giysi Bankası bağışlarınızı bekliyor!

10 Kasım 2008’de pompalı tüfekle öldürülen trans kadın Dilek İnce anısına oluşturulan giysi bankası, Türkiye’nin pek çok şehrindeki ihtiyaç sahibi ve mahpus LGBTİ+’lara giysi desteği sunmaktadır.  25 Kasım 2014’te Ankara’da açılışının yapıldığı Dilek İnce Giysi Bankası, açıldığı tarihten itibaren kesintisiz devam eden çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi LGBTİ+’lara dayanışmaya devam etmektedir.
 
Dilek İnce Giysi Bankası, gelen bağışlar doğrultusunda 2018 Ocak ayından itibaren 123 kişiye giysi desteği sunmuş ve mahpus LGBTİ+’larla mektuplar üzerinden iletişim kurmaya devam etmiştir.
 

Dilek İnce Kimdir?

Dilek ince, Eryaman Davası sürecinde müdahil olan ve verdiği mücadele sonucunda nefret cinayetine kurban giden bir trans kadın. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, nefret cinayetine kurban giden derneğin kurucu üyesi Dilek İnce’nin adını yaşatmak için Dilek İnce Giysi Bankası’nı oluşturmuştur.
 
Dilek İnce Giysi Bankası tamamen gelen bağışlarla devamlılığını sağlamaktadır. Sürekli olarak cezaevlerindeki LGBTİ+ mahpuslara ve diğer ihtiyaç sahiplerine sağlanan hizmetler nedeniyle giysi bankası sürekli boşalmakta ve yenilenmeye, dönüşmeye ihtiyaç duymakta. Giysi desteğinin sürmesi için Dilek İnce Giysi Bankası bağışlarınızı bekliyor!
 
İhtiyaç listesi şu şekilde:
Her bedenden yaz mevsimi için günlük kıyafetler;
Tişört, etek, tunik, elbise, tayt, pantolon, şort, gömlek, havlu, bornoz, çorap.
Her numara terlik ve ayakkabı.
Her bedenden kadın iç çamaşır; kilot, atlet, sütyen. (Hiç kullanılmamış)
Her bedenden erkek iç çamaşarı; boxer, atlet. (Hiç kullanılmamış)