CHP Avcılar İlçe Yönetimi’nde ilk kez bir trans kadın!

Trans aktivist Niler Albayrak 2017 yılında CHP Avcılar İlçe Delegesi seçilerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişti. CHP Avcılar İlçe Delegesi olarak seçilmesini büyük bir mutlulukla karşıladığını ifade eden Albayrak, LGBTİ’lerin cinsel kimliğinden, yöneliminden utanmadan, gururla her platformda olmaları gerektiğine dikkat çekmişti.
 
Bu dönem ise Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Yönetim Kurulu’na asil üye olarak seçilen Albayrak, yine bir ilki gerçekleştirerek ilçe yönetiminde bulunan ilk trans kadın oldu.
 

“Benim ve arkadaşlarım için bu bir gurur.”

CHP Avcılar Yönetimi’ne seçildiğini karar kağıdı ile sosyal medya hesaplarından paylaşan Albayrak, partide eleştirdiği noktalar olsa da desteklediğini belirterek şu notu ekledi:
 
“Yine Türkiye’de bir ilk, CHP Avcılar İlçe Asil Yönetimi’ne bir trans kadın geldi. Benim ve arkadaşlarım için bu bir gurur bence. CHP varsa herkes için var.”
 

Yeni Akit yine nefret dolu

Konuyla ilgili haber yapan transfobik Yeni Akit nefretini kusmaya devam etti. “Yerel seçimler öncesi gelen istifa haberleriyle sarsılan CHP, çareyi LGBT'lilere sarılmakta buldu. Cinsiyetini değiştiren sapkın, CHP Avcılar İlçe örgütünün yönetimine alındı.” cümlesi ile haberi duyuran Akit, “CHP'de bir ilk sapkın yönetici oldu” başlığını ekledi.
 
Konuyla ilgili nefret karşıtları ve Albayrak’ın dostları trans kadın siyasetçinin yanında olduğunu belirttiler.