Janelle Monáe Grammy adaylıklarını ‘trans kardeşlerine’ adadı

                                                                                                                                                                                                                                     Haber: Eda Yılmaz
PinkNews’te yayınlanan habere göre, 8 Şubat Cuma günü Variety’e konuştu. “Dirty Computer” albümü ile yılın en iyi albümüne ve PYNK ile de en iyi müzik ödülüne aday gösterilen Monae, transların bu tür etkinliklerden dışlandıklarını, bu yüzden Grammy adaylığını translara adadığını belirtti.
 

“Cinsel yönelimini açıklamamalısın”

Daha öncesinde cinsel yönelimini gizli tutması gerektiği söylendiğini belirten Monáe, kendisini sansürlemeye çalışanlara “Özellikle siyah bir kadın, hatta yaratıcı bir siyah kadınsan açık olman gerekir” cevabını verdiğini belirtiyor.
 
Son adaylıklarının onun için çok önemli olduğunu söyleyen sanatçı, LGBTİ+’lara adadığı cinsellik, ırk ve cinsiyet hakkında açık bir keşif olan Dirty Computer adlı albümünün kendilerini temsil edilmiş hissettirdiğini belirtti. Geçmişte de altı kez Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen Monáe, yıllardır bu gösterilerde olması gereken asıl temsiliyetin görülmediğini söyledi:
‘’Dirty Computer'ın benim ve marjinalleştirilmiş sesler topluluğu hakkında bir albüm olması, aday gösterilmesi, bu benim için dünya anlamına geliyor.’’
 

“Yapacak daha çok işimiz var.”

2018 Grammy Ödülleri’nde Kesha, SZA ve Lady Gaga gibi sanatçıların başarılı yılları olmasına rağmen erkek sanatçıların egemen olduğunu söyleyen sanatçı, bu yılki ödül töreninde daha fazla kadının görünür olmasından memnun olduğunu söyledi.
 
Monáe, bu süreci şöyle değerlendirdi:
“İlerleme kaydettik. Ancak daha ulaşabilmiş değiliz. Yapacak daha çok işimiz var. Geçen sene sahneye çıkışımı hatırlıyorum da temsiliyetimize dair hayal kırıklığım hissedilebiliyordu ve bu sene dört büyük kategoride 15 kadın adaya sahip olmak çok güzel bir şey, kutlamaya değer.”