Pembe Hayat Sosyal Araştırmalar Gönüllüsü/Stajyeri arıyor!

Pembe Hayat Derneği, yeni dönemde “Sosyal Araştırmalar Departmanı” oluşturmayı hedefliyor. Oluşturulacak departman, Türkiye akademisine ve sivil toplum kuruluşlarına transların hayatlarına dair akademik ve istatistiki bilgi sunmayı hedefliyor. Ankara merkezli çalışmalarına başlayacak olan departman, ileriki dönemde Türkiye’nin diğer bölgelerine de ulaşacak.
 
Sosyal Araştırmalar Departmanı sayesinde akademik bir ağ oluşturmayı planlayan dernek, yapılacak çalışmaları yürütmek ve katkı sunmak için çalışma arkadaşı arıyor. Dernek faaliyetleri kapsamında yapılacak araştırmaların hazırlık ve uygulama süreçlerinde ve yapılacak nitel ve nicel araştırmaların istatistiğin çıkarılması aşamasında aktif rol alacak gönüllü/stajyer arayan derneğin yeni departmanına başvuru için son tarih 1 Mart 2019.
 

“Bu departman alana veri sunacak.”

Konuyla ilgili Pembe Hayat medya ekibine konuşan Şehla, şunları ekledi:
“Türkiye akademisinde translara yönelik bir araştırma veya istatistik yok ve bu trans hareketi içerisinde büyük bir eksiklik yaratıyor. Bu departmanı, akademide trans görünürlüğünü arttırmak ve doğrudan alana da katkı sunmak için oluşturuyoruz. Alana da veri sunmayı hedefleyen bu departman, Türkiye’deki LGBTİ+ alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarına, bireysel aktivizme ve akademisyenlere yardımcı olmuş olacak.
 
Derneğin “Sosyal Araştırmalar Departmanı”na başvurmak için tıklayınız.