“Yasak artık son bulmalı, aşk kazanmalı!”

Uluslararası Af Örgütü, Ankara’da 18 Kasım 2017 günü LGBTİ+ etkinliklerine getirilen süresiz yasakla ilgili bir imza kampanyası başlattı. Geçtiğimiz günlerde Acileylem.org üzerinden duyurulan kampanyada şu ifadeler yer alıyordu:

 “18 Kasım 2017’de Ankara Valiliği, Olağanüstü Hal Kanunu’nu kullanarak, "toplumsal duyarlılıklar", "kamu güvenliği", "genel sağlığın ve ahlakın korunması" ve "başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması" gerekçeleriyle LGBTİ+ örgütleri tarafından kentte düzenlenecek tüm kamusal etkinlikleri süresiz olarak yasakladığını duyurdu. Bu yasak, Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonraki olağanüstü halin bir parçası olarak ilan edilmişti. Ancak olağanüstü halin kalkmasına rağmen yasak hala yürürlükte.”
 

Daha önce başardık!

14 Şubat Sevgililer Günü’nde de çağrıda bulunan örgüt, ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne getirilen yasak için başlatılan kampanyayı hatırlatarak, yürüyüşün yapılabildiğini kaydetti:

“ODTÜ Onur Yürüyüşü'nün yasağa rağmen güven içinde yapılabilmesi için Uluslararası Af Örgütü 4 Mayıs 2018'te küresel acil eylem çağrısı yapmıştı ve yürüyüş 11 Mayıs'ta öğrencilerin kararlılığı sayesinde gerçekleşmişti. Ankara’daki LGBTİ+ etkinliklerine getirilen genel yasağa meydan okumuşlardı ve barışçıl Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirmişlerdi.”
 
Ankara Valisi’ne yasağın kaldırılması ve tüm LGBTİ+ etkinliklerine izin verilmesi talebini dile getiren dilekçemizi imzalayın. Yeniden başaralım, bu temelsiz yasak son bulsun !
 
Kampanyaya gitmek için tıklayınız.