“Ben yolumu dayanışma ile ördüm” #DerinleDayanışmaya

Geçtiğimiz günlerde GoGetFunding üzerinden kitlesel fonlama kampanyası başlatan trans aktivist Derin Akıllı, geçiş operasyonu için herkesi dayanışmaya çağırıyor. Kampanya metninde “Türkiye de trans kimlikle yaşıyor olmak oldukça zor, kendi imkanlarım ile ameliyatım için paramı biriktirmeye çalışıyorum. Ancak bu hiç kolay olmuyor.” diyen Akıllı, operasyonunun yapılabilmesi için gerekli finansal desteği dayanışma sayesinde bulmak istiyor.
 
Derin’in kampanya metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz:
 
“Merhaba ismim Derin. 20 yaşındayım,Ankara’da yaşıyorum. Pembe hayat LGBTT dayanışma derneğinin yönetim kurulundayım ve lise yıllarımdan bu yana LGBTİ+ hareketinin içerisindeyim.
Türkiye de trans kimlikle yaşıyor olmak oldukça zor,bunlardan sizlere uzun uzun bahsetmeyeceğim. 1.5 yıldır cinsiyet kimliğim üzerinden hukuki ve tıbbı olarak mücadele veriyorum ve bu mücadele sırasında bir çok kez ayrımcılığa,sözlü tacize ve dışlanmaya maruz kaldım. Uzun bir süredir ailemden maddi destek almıyorum ve kendi imkanlarım ile ameliyatım için paramı biriktirmeye çalışıyorum. Ancak bu hiç kolay olmuyor.
Cinsiyet uyumlama operasyonum sonrasında eğitim hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Lisede severek ve isteyerek okuduğum mutfak bölümünü tamamlamak ve alanımda profesyonelleşmek tek hayalim.
 
Ben yolumu dayanışma ile ördüm ve hayallerim için dayanışmanızı bekliyorum
Destekleriniz için bütün kalbimle teşekkür ederim. “

Başlatılan kampanyaya ulaşmak için tıklayınız.