Ankara Valiliğine Yazın!

Uluslararası Af Örgütü tarafından, Acileylem.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:
“18 Kasım 2017’de Ankara Valiliği, Olağanüstü Hal Kanunu’nu kullanarak, "toplumsal duyarlılıklar", "kamu güvenliği", "genel sağlığın ve ahlakın korunması" ve "başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması" gerekçeleriyle LGBTİ+ örgütleri tarafından kentte düzenlenecek tüm kamusal etkinlikleri süresiz olarak yasakladığını duyurdu. Bu yasak, Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonraki olağanüstü halin bir parçası olarak ilan edilmişti. Ancak olağanüstü halin kalkmasına rağmen yasak hala yürürlükte.”
 
“LGBTİ+ örgütleri ve aktivistleri, daha önce canlı ve giderek büyüyen bir hareketi neredeyse görünmez olmaya zorlayan yasağın yıkıcı etkilerinden bahsediyor. LGBTİ+ örgütlerinin faaliyetleri üzerindeki bu baskı, sonuncusu Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı onur yürüyüşüne giderek artan katılımın gerçekleştiği ortamdan ne kadar uzaklaşıldığına işaret ediyor. Etkinliklere getirilen bu genel yasaklar yalnızca örgütlerin varlığını tehdit etmekle kalmıyor; aynı zamanda yaygın homofobi ve transfobiye karşı atılan olumlu adımların da gerilemesine neden oluyor.”
 

“Bu yasak son bulmalı ve aşk kazanmalı!”

Daha önce ODTÜ Onur Yürüyüşü’nün yasaklara rağmen küresel acil eylem çağrısı ve öğrencilerin kararlılığı sayesinde güvenli ve barışçıl bir şekilde gerçekleştiğini belirleten Af Örgütü, herkesi yasakların son bulması için imzacı olmaya davet etti.
Ankara Valisi’ne yasağın kaldırılması ve tüm LGBTİ+ etkinliklerine izin verilmesi talebini dile getiren dilekçeye buradan imzacı olabilirsiniz. Yeniden başaralım, bu temelsiz yasak son bulsun!