Kuirfest’te neler var?

8. Pembe Hayat Kuirfest hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, festival filmleri, etkinlikleri ve program da sosyal medya kanallarından paylaşıldı. Bu yıl İstanbul’da başlayacak ve birçok filme, söyleşiye, panele, performansa ve etkinliğe ev sahipliği yapacak Pembe Hayat Kuirfest 25-26-27 Ocak tarihlerinde Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Tasarım Atölyesi Kadıköy, Dramaqueer ve Fransız Kültür Merkezi’nde seyirci ve katılımcılarını ağırlayacak.

Yuvarlak Masa: Şansın ne? Çatışman ne? Dönüşümün Nereden Nereye?

Kuirfest’in ilk günü, 25 Ocak saat 18:00’de Dramaqueer’de gerçekleştirilecek buluşmada Brenda Dixon-Gottschild’in Tanz im August’ta üç farklı kıtadan üç kadın koreografa sunduğu bu kavramsal çerçeve, kendisinin izniyle ve Gizem Aksu’nun moderasyonu ile KuirFest’e taşınıyor. Sanatçıların kişisel tarihlerinde ve bu tarihin politik, ekonomik ve sosyo-kültürel olan ilişkisinde şansa, çatışmaya ve dönüşüme odaklanacağımız bu sohbete Kuir Belgeseller bölümünde “Burada Demokrasi Yok” filmiyle yer alan Liad Hussein Kantorowicz, Atina Kuir Sanatlar Müzesi’nden Maria Dolores, Dramaqueer’den Hülya Dolaş ve performans sanatçısı Leman Sevda Darıcıoğlu katılıyor.

Söyleşi: Kuir Mensucat A.Ş.: Tekstil’de çalışan lubunyalar anlatıyor.

Gökkuşağının Altında bölümünde yer alan “Elektrik Beden” filminin gösteriminin ardından tekstil endüstrisinde çalışan LGBTİ+’lerle “Kuir Mensucat A.Ş.: Tekstilde Çalışan Lubunyalar Anlatıyor” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide, böylesi emek yoğun bir sektörde işçi olmak üzerinden, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık mekanizmaları tartışılacak.

İlgili Haber: Festivalin ikinci gününde neler olacak?