2019 yılının ilk ödüllerinde: Ayta Sözeri

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın “9.Yılın En İyileri Ödül Töreni” önceki akşam düzenlenen görkemli bir tören ile yapıldı. Tören’e şarkılarıyla da renk katan Ayta Sözeri, “Yılın En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçısı Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödül üzerine ödül

Sanatçı geçtiğimiz yıl da birçok ödüle sahip olmuştu. “Aile Arasında” filmindeki rolüyle  “50. Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü”nü ve Ayta Sözeri’nin de rol aldığı, Reha Erdem’in yönettiği “Koca Dünya” filmi “En iyi Film” ödülüne layık görülmüştü. Sanatçı bu ödülün ardından da 23. Sadri Alışık Sinema Ödülleri, Komedi dalında “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü kazandı. Yılın sonuna doğru da “Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali, Altın Artemis En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü” geldi ve Instyle dergisi Ağustos sayısında dünyanın en güçlü 50 kadınını sıraladığı listenin 17'inci sırasında Ayta Sözeri’ye yer vermişti. Aynı zamanda Pembe Hayat Derneği tarafından nefret karşıtı mücadelede çeşitli alanlarda emek veren aktivistlere verilen “Dilek İnce Nefretle Mücadele Onur Ödülü” de Ayta Sözeri’nin 2018 yılında aldığı ödüllerden.

Seyhan Arman da tiyatroda ödüller aldı

Geri de bıraktığımız yılda Seyhan Arman "Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri”nde, tiyatro oyunu "Küründen Kabare" ile "Jüri Özel Ödülü”ne layık görülmüştü. Hemen arkasından da “Üstün Akmen Tiyatro Teşvik Ödülü”nü kazanan Seyhan Arman, “Çankaya Belediyesi 25 Kasım Etkinlikleri” kapsamında gösterilen tiyatro oyunu için Ankara’ya geldiğinde; geçtiğimiz yıl “20 Kasım Dilek İnce Nefret ile Mücadele Onur Ödülleri Töreni”nin yasaklar sebebiyle iptal edilmesinden dolayı kendisine verilemeyen Onur Ödülünü kulisinde kabul etmişti.